Search
Close this search box.

DELEGACIJA NAŠE ŽUPANIJE U SUBOTICI Podrška Hrvatima u Srbiji – realiziran zajednički projekt „Tamburaška kuća” a Općina Kaptol bila generalni pokrovitelj 23. festivala bunjevačkih pisama!

– Delegacija Požeško-slavonske županije boravila je u Subotici gdje smo sinoć nazočili Festivalu bunjevačkih pisama koji se ove godine održao pod generalnim pokroviteljstvom Općine Kaptol. Nakon toga smo imali čast otvoriti i Tamburašku kuću, objekt koji je uređen kroz projekt prekogranične suradnje Muzeja bećarca i HGU Festival bunjevačkih pisama.
Danas smo obišli i Hrvatski dom – Maticu gdje smo naglasili dugogodišnju suradnju naše Glazbene škole Požega i HGU Festival bunjevačkih pisama koja se pretočila i u suradnju s Muzejem bećarca. Zajednica Hrvata u Srbiji je zajednica u potrebi i vjerujem kako će podrška Vlade Republike Hrvatske iskazana u izgradnji Hrvatskog doma – Matice, najavljena suradnja između Hrvatske zajednice županija i Hrvatskog nacionalnog vijeća, ali i nastavak suradnje kroz ovakve projekte poboljšati položaj Hrvata u Srbiji.
Nadamo se skorom posjetu predsjednice Hrvatskog nacionalnog vijeća, gđe. Jasne Vojnić i njenih suradnika Požeško-slavonskoj županiji – objavila je ovo županica Antonija Jozić na svom facebook profilu a na internetskoj stranici Općine Kaptol može se pročitati i slijedeće:
– Pod generalnim pokroviteljstvom Općine Kaptol održan je 23. festival bunjevački pisama u Subotici na kome su nastupili KAPtolački Tamburaški orkestar i Luka Samarđić pri čemu su osvojili nagradu za najbolji aranžman
U ime #PSZ festival je posjetila županica Antonija Jozić te predstavnici Grad Pleternica kao i Općine Kaptol i Jakšić. Nakon festivalskog programa županica je otvorila obnovljene prostorije Hrvatske glazbene udruge. Ovaj projekt ostvaren je prekograničnom suradnjom Grada Pleternice i rečene Udruge
Radujemo se daljnjoj suradnji s vojvođanskim Hrvatima!


Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano