Search
Close this search box.

DJEČJI VRTIĆ POŽEGA Upisi putem aplikacije e-Upisi traju od 12. do 20. svibnja, a objava rezultata 6. lipnja

Na održanoj konferenciji za novinare predstavljeni su upisi u Dječji vrtić Požega putem nacionalnog portala e-Upisi. Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom CARNET, provode projekt pod nazivom Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove. To znači da će se ove godine prvi put upisi u dječji vrtić Grada Požege obavljati putem nacionalnih portala e-Upisi i e-Građani. U uvodnom izlaganju ravnateljica Sanela Kovačević napomenula je kako je razlog ovoga okupljanja s novinarima podjela informacija s budućim korisnicima o upisu u Dječji vrtić Požega, u nešto modernijem ruhu.

Prijava za upis iz udobnosti vlastitog doma

-Krećemo  s upisima u novu pedagošku godinu koja počinje od 1. rujna 2022. , a jedna od novina jest ta da smo se ove godine priključili upisima isključivo putem aplikacije e-Upisi, u suradnji s našim osnivačem Gradom Požegom. Velika pogodnost aplikacije je što prijavu za upis šaljete iz udobnosti vlastitog doma. Zbog povezanosti s državnim servisima, određeni dio potrebne dokumentacije sustav će sam prepoznati, a na taj način će se izbjeći bespotrebno šetanje, čime štedimo vrijeme za prijavu-istaknula je ravnateljica. Posebno je napomenula kako će upisi trajati od 12. do 20. svibnja, objava rezultata će uslijediti 6. lipnja, a sustav prijave je vrlo jednostavan. Detaljne informacije o načinu podnošenja prijava i procedure upisa bit će objavljene na mrežnoj stranici vrtića.

– S obzirom na to da smo prošle pedagoške godine imali veliki interes za uključivanjem djece u naše programe, ove godine očekujemo sličnu situaciju. Stoga roditelje pozivamo na razumijevanje jer u vrtiću želimo poštivati sve propise kojima je cilj kvaliteta rada, što je i roditeljima najbitnije, da se dijete osjeća zadovoljno i sigurno u našem vrtićkom ozračju-kazala je S. Kovačević. Dodala je kako će se upisi u kraći program predškole održati zasebno od redovitih upisa u vrtiće, što će biti objavljeno na mrežnoj stranici. Ravnateljica je naglasila da ih u tome svemu podržava osnivač vrtića Grad Požega s kojim je ove godine bila intenzivna suradnja na planu upisa u Dječji vrtić Požega.

Poziv roditeljima da na vrijeme pripreme potrebnu  dokumentaciju

Pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović pozvala je sve roditelje, potencijalne korisnike dječjeg vrtića, da na vrijeme pripreme dokumentaciju te izvrše potrebne predradnje za pristup sustavu e-Građani, kako bi pravovremeno mogli pristupiti aplikaciji za upis u dječji vrtić.

-Upućujem sve roditelje koji budu imali tehničke poteškoće ili nisu u  mogućnosti samostalno podnijeti zahtjev elektronskim putem, da se obrate u Dječji vrtić Požega, gdje će im biti omogućena podrška administratora. Ove godine planiran je upis stotinjak djece, a svjesni smo da taj broj nije u skladu s potrebama naših građana. Poduzimamo sve potrebne radnje kako bismo povećali kapacitete dječjih vrtića, a gotova je projektna dokumentacija za izgradnju dvaju novih objekata, u Požegi Pod gradom te u Mihaljevcima. Nadamo se da ćemo što prije moći omogućiti upis što većem broju korisnika-zaključila je pročelnica M. Petrović.

Više informacija o pristupu aplikaciji te o upisima u vrtić iznio je tijekom konferencije za novinare Pavo Štimac, voditelj gradskog Odsjeka za informatiku. On je na videozidu nazočnima prezentirao kako aplikacija radi te napomenuo kako uz kvalitetnu internetsku vezu treba posjedovati važeću vjerodajnicu. U ovom slučaju dovoljna je vjerodajnica niske razine sigurnosti , a moraju se poštivati upisni rokovi.

 Tekst i foto: I. Tomić

 

 

Vezano
Vezano