Search
Close this search box.

DJEČJI VRTIĆ „TRATINČICA” PLETERNICA Svečano otvoren balon postavljen nad dječjim igralištem i atletskom stazom


Mališani Dječjeg vrtića „Tratinčica” u Pleternici sada će moći koristiti svoje igralište i atletsku stazu, postavljene uz vrtić, i kada je ružno vrijeme jer je taj prostor natkriven – balonom! Svečano otvorenje balona upriličeno je danas u nazočnosti gradonačelnice Marije Šarić, županice Antonije Jozić i državne tajnice Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željke Josić. Ovaj Ured je s 210 000 kuna i financirao postavljanje balona.
Igralište i atletsku stazu natkrivene balonom koristit će 260-ero mališana koliko ih je trenutno upisano u redovni program vrtića u ukupno 12 obrazovno-odgojnih skupina. Ravnateljica Nikolina Hačka izrazila je zadovoljstvo zbog postavljanja balona jer, kako je istakla, ‘tjelesna aktivnost predškolske djece je neizmjerno važna za njihov razvoj’. Ovaj balon je dobrodošao obzirom da je postojeća sportska dvorana unutar vrtića premalena za sve mališane.
Ovaj projekt, kazala je gradonačelnica Marija Šarić, jedan je u nizu s kojim se nastoji podići razinu usluga za najmlađe. – Kao Grad smo se opredijelili da ćemo za obitelji s djecom pokušati osigurati sve one sadržaje koji su nužni kako bi kvaliteta života bila na najvišoj razini jer znamo kako je najvažnije ulaganje u djecu – rekla je gradonačelnica zahvalivši se županici i državnoj tajnici na kontinuiranoj potpori koju pružaju u realizaciji raznih projekata za najmlađe.
Županica Antonija Jozić je podsjetila koliko se na našem području ulaže u najmlađe pa se tako radi na vrtićima u Alilovcima, Jakšiću, Požegi, Brestovcu i Lipiku. – To su veliki i važni projekti za našu županiju koji će u sljedeće dvije godine riješiti i liste čekanja u našim vrtićima – istakla je županica.
Državna tajnica Željka Josić je naglasila kako su ovakvi projekti za pohvalu jer pokazuju kako lokalna zajednica prepoznaje potrebe svog stanovništva. – Mali projekti kuću grade, pa tako i ovi mali projekti grade vrtić – slikovito je kazala Ž.Josić, obećavši kako će Središnji državni ured za demografiju i mlad i dalje poticati sve projekte koji su namijenjeni najmlađima.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano