Search
Close this search box.

DJEČJI VRTIĆ U PLETERNICI Kroz projekt „Nova latica Tratinčice” omogućit će se duži rad za 4 sata i zapošljavanje 6 osoba

U Dječjem vrtiću „Tratinčica” u Pleternici održana je početna konferencija projekta „Nova latica Tratinčice”. Nositelj projekta je vrtić a partner projekta Grad Pleternica pa je početnoj konferenciji prisustvovala i gradonačelnica Marija Šarić.


Vrijednost projekta „Nova latica Tratinčice” je 804 740 kuna a u cijelosti ga financira Europski socijalni fond. – U organizaciji rada primijetili smo da radno vrijeme Dječjeg vrtića Tratinčica koje je od 6:00 do 16:00 ne prati potrebe dobrog dijela zaposlenih roditelja – što je ograničavajući čimbenik, posebno za roditelje koji rade u uslužnim djelatnostima. Nakon provedenog anketiranja roditelja čija su djeca već upisana u vrtić pokazao se interes za produženim radom dječjeg vrtića – rekla je, predstavljajući projekt Monika Maras. Ovaj projekt, dodala je, omogućit će produljenje radnog vremena vrtića i podizanje kvalitete rada vrtića.
Radno vrijeme Dječjeg vrtića „Tratinčica” produžit će se za 4 sata a kroz projekt će se zaposliti 2 odgojiteljice, 2 stručne osobe i 2 pomoćna radnika.


Zadovoljstvo zbog projekta „Nova latica Tratinčice” izrazila je ravnateljica Nikolina Hačka koja je naglasila kako je vrtić projekte do sada provodio sredstvima gradskog proračuna i iz nacionalnih izvora a sada sada je ‘ušao u svijet EU fondova’.
Zadovoljna je, naravno, i gradonačelnica Marija Šarić jer je riječ o novoj usluzi vrtića koja će uvelike pomoći roditeljima koji rade drugu smjenu. Podsjetila je i kako je riječ o prvom projektu kojemu je nositelj Dječji vrtić, do sada je on uglavnom bio partner na projektima. – Upravo je to cilj cijelog našeg rada: da sve naše tvrtke i ustanove ojačamo kroz partnerstva da oni onda sami počnu provoditi projekt i da tako svi zajedno rastemo. Ono što je konačni cilj je da Grad Pleternica naziv „Grad prijatelj djece” opravda, ne samo kroz redovne aktivnosti nego da svake godine uvedemo bar jedan ovakav novi projekt i nove aktivnosti koje će osigurati kvalitetu života u našoj lokalnoj zajednici a roditeljima omogućiti da bezbrižno rade svoj posao jer znaju da su djeca na sigurnom – istakla je M.Šarić.


Dodajmo još kako Dječji vrtić „Tratinčica” već uključen u neke projekte: „Zdravo zdravlje” kojega financira Zaklada Hrvatska za djecu a u sklopu Projekta ulaganja u objekte dječjih vrtića, što ga financira Središnig državni ured za demografiju i mlade, gradi se sportsko igralište s atletskom stazom.

Tekst i foto: V.Milković

 

 

Vezano
Vezano