Search
Close this search box.

DOBRA VIJEST Spin Valis i partneri stvorili novi brend hrvatske industrije namještaja

Jutarnji list je objavio dobru vijest iz gospodarstva, konkretno, o našem Spin Valisu a tekst pbjavljujemo u cijelosti:

„Spin Valis i partneri stvorili novi brend hrvatske industrije namještaja”

Transakcija prodaje najveće hrvatske kladionice uključuje i hrvatsku tvrtku minus5, koja kontinuirano proširuje IT platformu SuperSporta, kao i tvrtku kćer Puni Broj
U paketu sa SuperSportom Entain od Čeha kupuje i hrvatske softveraše
Hrvatska će javnost prvi put imati priliku vidjeti dizajnirani namještaj linije Metoda na Tjednu dizajna u Zagrebu od 6. do 11. rujna na zagrebačkoj Akademiji likovne umjetnosti. Naime, Spin Valis i partneri provode projekt Centar kompetencija za razvoj inovativnih drvnih proizvoda – CEKOM Spin.
Radi se o projektu koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Na temelju rezultata projekta CEKOM Spin, nastala je i Metoda, mladi hrvatski brend namještaja za koji proizvode dizajniraju etablirani hrvatski dizajneri pod mentorstvom profesora Mladena Orešića, a prvi put je 15 novih proizvoda predstavljeno na nedavno održanom sajmu u Milanu. U tvrtki Spin Valis planiraju otvaranje vlastitog showrooma Metode tijekom jeseni u Zagrebu.
Nositelj projekta Centar kompetencija za razvoj inovativnih drvnih proizvoda CEKOM Spin jest požeška tvrtka Spin Valis. Riječ je o investiciji od oko 10 milijuna eura u razdoblju od pet godina. Projekt je započeo potkraj 2017. godine. Inače, većini centara kompetencija nositelj je država, ali ima i izuzetaka, poput ovog požeškog, u kojem je tvrtka Spin Valis preko konzorcijskog ugovora na sebe vezala poslovne partnere, tvrtke vezane uz proizvodnju namještaja.
Spin Valis je uz svoje poslovanje vezao nekoliko kooperanata. Riječ je o jednoj tvrtki koja je specijalizirana za metal te drugoj specijaliziranoj za tapeciranje. Uključene su i slavonskobrodska tvrtka Kuzmić te obrt Igla iz Pleternice, kao i nekoliko visokoškolskih ustanova, među njima Arhitektonski fakultet Zagreb – studij dizajna, Ministarstvo gospodarstva…
“Ovaj je projekt velika podrška i vjetar u leđa Spin Valisu. Smatramo da je smjer poticanja ulaganja u istraživanje i razvoj jedan od najboljih te očekujemo da će Vlada RH nastaviti planirati i otvarati natječaje u okviru sredstava EU za ovaj tip ulaganja”, ističe Marija Jelčić Markanović, direktorica Metode ispred grupe Spin Valis. Proizvodnja namještaja od masivnog drva, prvenstveno od hrasta i bukve, kao što su stolovi, stolići, stolice, komode i kreveti, osnovna je djelatnost Spin Valisa.
“Spin Valis prepoznatljiv je proizvođač na lokalnoj, regionalnoj i globalnoj razini po kvaliteti izrade i izvrsnosti. Održivost Spin Valisa u bitnom ovisi i o zadovoljstvu, motiviranosti te kompetencijama, iskustvu i znanju naših vrijednih 450 djelatnika. Uprava čini sve da ih zadrži, motivira i stimulira, a sve kako bi u Spin Valisu i Slavoniji dugoročno vidjeli svoju budućnost i egzistencijalnu sigurnost. U tom kontekstu Uprava Spin Valis je samo u ovoj godini, u prvih šest mjeseci, prosječno podigla plaće iznad 22 posto”, naglašava Marija Jelčić Markanović.
Ona napominje da su ulaganje u energetiku i kružnu ekonomiju, ulaganje u R&D, najsuvremeniju tehnologiju, uključivanje najboljih hrvatskih stručnjaka u novi smjer razvoja vlastitih proizvoda u okviru novog brenda Metoda, u sinergiji s velikim postojećim znanjem i iskustvom djelatnika na osnovi sedamdesetogodišnje tradicije i postojanja Spin Valisa.

Tekst: Jutarnji list

Foto: Spin Valis

Vezano
Vezano