Search
Close this search box.

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO POŽEŠKA KOPRIVNICA U gradnju spremišta i garaže uloženo 500.000 kuna

Na održanoj 69. redovitoj godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Požeška Koprivnica podneseni su i jednoglasno usvojeni Izvještaj o radu i financijski izvještaj te izvještaj Nadzornog odbora za prošlu i Plan rada za ovu godinu. Uvidom u knjigovodstvenu dokumentaciju, utvrđeno je da stanje žiro-računa na kraju 2021. godine iznosi 190. 584 kuna. Podnoseći izvještaj o prošlogodišnjim i ovogodišnjim aktivnostima, predsjednik Društva Antun Antunović je istaknuo da je, među ostalim, dat naglasak na osposobljavanje 12 članova, a jednom je članu omogućeno polaganje vozačkog ispita C kategorije.

Posebna zahvala županici i gradonačelnici

-Ove smo godine riješili jedan veliki dugogodišnji problem, a odnosi se na gradnju naše garaže sa sanitarnim čvorom. Zahvaljujem županici Antoniji Jozić, nekadašnjoj gradonačelnici, jer bez njenog upornog rada tko zna kada bismo to odradili. Ne mogu zaboraviti ni našu sadašnju gradonačelnicu Mariju Šarić koja je nastavila isti posao na izgradnji ovoga objekta, a puno je uložila svoga vremena da se to ostvari. Ovim putem u ime DVD-a i mještana posebno im zahvaljujem, a posao gradnje uloženo je 500.000 kuna-naglasio je predsjednik. Dodao je kako Društvo svake godine poslije Male Gospe sudjeluju u selu u organizaciji zajedničke procesije tijekom Križnog puta, te u združenoj vatrogasnoj vježbi u Pleternici.  U veljači su svojim vozilom sudjelovali u pratnji sudionika pokladnog jahanja u Drenovcu, Bučju i Zagrađu, osiguravajući ovu manifestaciju. U ožujku su intervenirali tijekom velikog šumskog požara u Komorici sa sedam vatrogasaca, u suradnji s pleterničkim vatrogascima.-Naše buduće želje odnose se na konačnu obnovu vatrogasnog mjesnog doma kojeg su izgradili naši očevi i djedovi, a smatramo da je i za to došlo vrijeme. Poslije toga trebalo bismo asfaltirati naše dvorište od ceste do garaže-zaključio je A. Antunović.

Pozornost pomlađivanju i omasovljavanju Društva

Na skupštini je naglašeno da će DVD Koprivnica u sklopu planiranih ovogodišnjih aktivnosti i dalje raditi na izvršavanju svojih zadataka, a prioritetno će se provoditi aktivnosti na zaštiti od požara. Među njima su one koje se odnose na Tjedan zaštite u svibnju, mjesecu zaštite od požara, uz pojedine promidžbene aktivnosti. Posebna pozornost bit će usmjerena na zaštitu ljudskih života, pomlađivanje i omasovljavanje Društva, spašavanje materijalnih dobara, održavanje vatrogasnih smotri, školskih i drugih vježbi te stručnom osposobljavanju članstva.

Prigodnim pozdravnim riječima skupštini se u ime pleterničkog Vatrogasnog centra, Vatrogasnog centra Požeštine i županijske Vatrogasne zajednice obratio zapovjednik DVD-a Pleternica Ivica Klobučar . Čestitajući na otvorenju novog vatrogasnog objekta, on je preporučio DVD-u Koprivnica da rade na pomlađivanju članstva.

U planu novi vatrogasni dom

Gradonačelnica Marija Šarić izrazila je zadovoljstvo gradnjom dijela vatrogasnog doma te je napomenula kako je prije godinu dana potpisan ugovor za nadogradnju ovoga objekta.- Prva faza je završena te imate mogućnosti spremanja vaše vatrogasne opreme, a istim trudom nastavite i dalje. Putem naših ministarstava i europskih sredstava pokušat ćemo izgraditi jedan reprezentativan objekt za vaše Društvo, ali i potrebe vašeg i okolnih naselja za različite namjene-poručila je gradonačelnica te zaželjela vatrogascima što manje izlazaka na teren , a što više druženja i zajedničkih akcija na gradnji doma.

Županica Antonija Jozić napomenula je da je veseli završetak izgradnje vatrogasnog spremišta. Podsjetila je na podršku koju su joj vatrogasci DVD-a Koprivnica davali kao tadašnjnoj gradonačelnici te im je na tome zahvalila.-Zajedničkim snagama s novom gradonačelnicom nastavljate i dalje jednako kao što je bilo i prije,  a projekti se i dalje planiraju. Ova faza posla je završena, neka nova se planira, a ne sumnjam da gradonačelnica neće pronaći sredstva da se vatrogasni dom obnovi. Radimo to zbog vas koji ovdje živite i koji ćete domski prostor  koristiti. DVD nije samo vatrogastvo nego i manifestacije na kojima sudjelujete-poručila je županica te zaželjela koprivničkim vatrogascima puno uspjeha u daljnjem radu.

Posveta  novoizgrađenog  objekta

Prije skupštine održana je mala svečanost posvete  novoizgrađenog  objekta s vatrogasnim spremištem i garažom sa sanitarnim čvorom, te novog navalnog vozila, a posvetu je obavio pleternički župnik Antun Ćorković. To je suvremeno višefunkcijsko vozilo s velikim agregatom za proizvodnju struje i teleskopom, osposobljeno za intervencije danju i noću, sa spremnikom za vodu kapaciteta 400 litara i visokotlačnom pumpom.

Tekst i foto: I. Tomić

 

Vezano
Vezano