Search
Close this search box.

DODIJELJENE NAGRADE „SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA HRVATSKE” U našu županiju stigle tri – Muzeju bećarca, Sajmu Slavonski banovac i OPG Ribičić!

Dodjela nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” za 2023. održana je u četvrtak u u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije, gdje je istaknuto da će Vlada u idućem razdoblju poseban naglasak staviti na razvoj kontinentalnog i ruralnog turizma.
Dodijeljeno je više od 80 nagrada u osam kategorija, za koje je kandidirano 197 projekata iz Hrvatske, BiH te Srbije, a još 10 kandidata prijavilo se za posebnu nagradu “Eduard Kušen”.

Šampionsku titulu “Veliki zlatni suncokret” dobili su, u kategoriji “Ruralno-turistički projekti” Centar za posjetitelje Dvorac Janković iz Suhopolja, u kategoriji vinskog turizma Vinarija “Bokšinac” iz Novalje, te u kategoriji “Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru” Javna ustanova Nacionalni park Mljet.

Ove godine prvi put je dodijeljena nagrada za poseban doprinos razvoju i promociji ruralnog turizma “Eduard Kušen, a osvojila ju je Egle Katunar iz Vrbnika.

 

Nagrade su dodijeljivane u više kategorija a u našu županiju stigle su tri: Muzeju bećarca, Sajmu Slavonski banovac i OPG Ribičić.
– Jedna od najdražih nagrada u ruralnom turizmu pripala je Muzeju bećarca. Pripada svima nama jer sve ove latice i svaka sjemenka dobivenog suncokreta čine predivan prikaz našeg Muzeja u koga je sebe utkalo preko 1000 pojedinaca iz cijele Slavonije, Baranje i Srijema. Ovo je naša nagrada. Hvala vam svima – komentirala je na svom facebook profilu gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

Tekst: HRT/ V.Milković
Foto: M.Šarić

Vezano
Vezano