Search
Close this search box.

DOMAGOJ POTNAR Pleternički rukometaš, nakon godinu dana igranja u Luxemburgu, potpisao ugovor sa slovačkim prvakom Tatran Prešov – „ Za mene je ovo iskorak u karijeri s obzirom na to da nas čekaju jaki protivnici u europskoj ligi”

Domagoj Potnar, rukometaš iz Pleternice, nakon godinu dana igranja u Luxemburgu, prelazi u novi inozemni klub.
– Potpisao sam za Tatran Prešov, klub iz Slovačke koji je u protekloj sezoni osvojio i prvenstvo i kup Slovačke te igrao Europski kup. Prije nekoliko godina je taj klub bio i sudionik rukometne lige prvaka, dok ćemo predstojeće sezone igrati europsku ligu. Potpisao sam ugovor na dvije godine te se nadam da ću ga, ako Bog da zdravlja, dobro odraditi – kazao je Domagoj.

Za manje upućene u rukomet kažimo kako je Domagoj rukomet počeo igrati još u osnovnoj školi u Pleternici, a potom je do 17. godine igrao za RK Požega. Nakon dva završena razreda Ekonomske škole, preselio se u Zagreb gdje je nastavio školovanje a igrao je za RK Zagreb. Bio je povremeno i kadetski reprezentativac a potom su uslijedile ozljede, dvije operacije, prometna nesreća…..Domagoj je, uz sve probleme, uspio završiti Kineziološki fakultet, igrao je za MRK Metalac iz Zagreba i MRK Sesvete, da bi potom dobio ponudu iz inozemstva.
– U Slovačku idem iz Luksemburga u kojem sam igrao proteklu sezonu, gdje nažalost, nismo uspjeli ostvariti ciljeve zadane na početku sezone: prvenstvo nam je na kraju izmaklo za dva boda, dok smo finale kupa izgubili 1 razlike nakon produžetaka. U svakom slučaju, Tatran Prešov je za mene iskorak u karijeri s obzirom na to da nas čekaju jaki protivnici u europskoj ligi koja će ove godine biti nikad jača s klubovima poput Kiela, Flensburga, Montpelliera, Vardara, našičkog Nexea i ostalih. Ali naravno, primarni cilj je obraniti domaće titule u slovačkom prvenstvu i kupu – dodao je Domagoj.
Želimo mu, naravno, uspjeh u novom klubu i – bez ozljeda!

Tekst: V.Milković
Foto: D.Potnar

Vezano
Vezano