Search
Close this search box.

DOMINIK NOVINC Američki Hrvat s korijenima u Požeškoj Koprivnici na glazbeno tržište izbacio vlastitu skladbu posvećenu ‘ludim devedesetima’

Ovih dana na CMC-u se reprizno mogla čuti i vidjeti nova skladba posvećena ‘ludim devedesetima’ za koju je glazbu i tekst napisao Dominik Novinc. Riječ je o kantautoru s korijenima u Požeškoj Koprivnici a rođenom u Njemačkoj gdje su majka Mara i otac Ivo radili sve do mirovine, no, koji  već godinama živi u Amarici, pa u Austriji i sad opet u Americi. Glazbom se počeo baviti kao dječak u katoličkoj zajednici u Njemačkoj gdje je najprije učio svirati a od 18-te godine ‘okrenuo’ se pjevanju. Dominik je redovito dolazio u Hrvatsku a posebno ga je privlačilo more, klape…i Oliver Dragojević kojega je i osobno upoznao. Evo što o Dominiku i njegovom najnovijem uratku kažu u promo materijalu Croatia Recordsa za koji je snimio novu pjesmu.

Američki Hrvat i kantautor iznenađuje glazbenom posvetom “ludim devedesetima”

Većina nas se sjeća devedesetih: VHS kasete, walkmani, neonske boje, koturaljke i trajne. Neki od nas pamte beskrajna ljeta, bezbrižno djetinjstvo i tulume, posebno u poslijeratnim, kasnim devedesetima. Bez obzira jeste li mladi ili stari, devedesete su utjecale i oblikovale naše društvo – sa svim dobrim i lošim stvarima.
Tako se dogodilo da je Dominik Novinc, nezavisni pjevač i glazbeni producent koji sa svojom obitelji živi u američkoj državi Floridi, ovo uzeo kao inspiraciju za svoju najnoviju pjesmu “Lude Devedesete”.
“Ovaj glazbeni projekt je doista rezultat međunarodne suradnje s ljudima diljem svijeta i zaista sam ponosan na to!” – priča Dominik.
I ovo je istinita izjava. Dominik je ovu pjesmu napisao još 2020. godine dok je živio u Austriji. Aranžman za ovu skladbu je završio u svom privatnom studiju nakon što se on i njegova obitelj prošle godine preselili na Floridu. Gitare je snimio njegov dugogodišnji glazbeni prijatelj Emil Jakovčević iz Kalifornije. Za snimanje pratećih vokala bio je zadužen njegov drugi prijatelj, Splićanin Želimir Škarpona, a po prvi put Dominik je surađivao sa Sefijem Carmelom, poznatim londonskim mikserom i producentom, koji je odradio završne mikseve i master.
Uz taj neki prepoznatljivi pop zvuk iz devedesetih, koji ponovno postaje popularan, dolazi i glazbeni spot u VHS stilu sa snimkama tog doba uključujući i snimke iz Dominikove privatne arhive.
Nakon brojnih singl izdanja kao samostalni izvođač, Dominikova nova pjesma objavljena je u izdanju Croatia Recordsa. Ovo je drugi put da surađuje s najvećom hrvatskom izdavačkom kućom. U 2020. godini Croatia Records je izdao njegov duet s Tedijem Spalatom “Srodni Spoj”.
U međuvremenu, ovaj ambiciozni glazbenik nastavlja raditi na novim pjesmama i veselimo se novim glazbenim projektima koji izlaze iz njegove floridske glazbene radione.
„Lude Devedesete“ možete pronaći na svim streaming platformama, a uskoro i na vašoj omiljenoj radio postaji.

Pjesmu ‘Lude devedesete’ možete čuti i na facebook stranici Požeškog vodiča.

Pripremila: V.Milković

Foto: D.Novinc

Vezano
Vezano