Search
Close this search box.

DONACIJA „STUDENCA” Dvije udruge iz naše županije dobile su po 4000 eura!

Hrvatski trgovački lanac „Studenac” donirao je dvije udruge iz našeg kraja. Evo informacije koju smo primili iz te tvrtke:
STUDENAC DONIRAO 20.000 EURA UDRUGAMA IZ SLAVONIJE
 
Ovo je prvi od tri donacijska kruga planirana za 2024., a svaki ciklus usmjeren je prema različitim hrvatskim regijama
 
 
Zagreb, 2. travnja 2024. – Studenac, hrvatski maloprodajni lanac susjedskih dućana u sklopu svog društveno-odgovornog programa „Korak bliže zajednici“ još je jednom značajnom donacijom podržao neprofitne organizacije koje doprinose dobrobiti i unose pozitivne promjene u svoje slavonske zajednice.
 
Sedmi krug donacija prvi je od tri planirana za 2024. godinu u kojemu će se donirati ukupno 60.000 eura, a u idućim ciklusima pokrit će se i druge hrvatske regije. Vodeći se prvim, drugim i trećim UN-ovim ciljem koji se odnose na svijet bez siromaštva, svijet bez gladi i zdravlje i blagostanje, stručni tim Studenca odabrao je pet udruga ili organizacija iz Slavonije čiji rad i aktivnosti će podržati donacijama u ukupnom iznosu od 20 000 eura.
 
Donacija je ravnomjerno raspodijeljena među udrugama: Dječji kreativni centar DOKKICA iz Osijeka, Obiteljski koordinator – Udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu iz Slavonskog Broda, Udruga za promicanje vrijednosti i unaprjeđenje kvalitete života LA BELLA VITA iz Kutjeva, Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Vukovarski leptirići iz Vukovara te Udruga osoba s invaliditetom Požega.
 
“Sretni smo što je komisija za dodjelu donacija odabrala i naš program “Kuharska školica u Dokkici”. Ovaj program pokrenuli smo prije tri godine zahvaljujući našoj Nevenki Marijanović koja s velikom ljubavlju male polaznike uči pripremi zdravih obroka i svakodnevnim životnim vještinama. Lijepo je i pohvalno što je Studenac organizirao zajednički sastanak predstavnika udruga dobitnica s inspirativnom direktoricom marketinga gospođom Mladin koja je iskazala veliko poštovanje i razumijevanje prema radu i trudu udruga. Bilo je zadovoljstvo predstaviti svoj rad, misiju i brojne izazove s kojima se susrećemo u svojim zajednicama. Nadam se da će i druge tvrtke u Hrvatskoj slijediti ovaj lijepi primjer društvene odgovornosti i svjesnosti o velikom humanom i društvenom doprinosu udruga”, rekla je Ines Novak, predsjednica Dječjeg kreativnog centra DOKKICA.
 
„Hvala na ukazanoj prilici i prepoznavanju našeg projekta kao jednog od pet odabranih u velikoj konkurenciji prijavljenih. Studenac nam je pokazao da i mi mali možemo činiti velike stvari zahvaljujući financiranju naših projektnih aktivnosti koje čine bitne promjene u zajednici. Ovim pokazujemo svi mi da se promjene događaju u svijesti pojedinca, društva i zajednice u kojoj živimo i djelujemo“, izjavila je Tijana Radojčić, predsjednica Udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu – Obiteljski koordinator.
 
U ovom donacijskom ciklusu će svaka izabrana udruga ili organizacija dobiti donaciju od 4.000 eura.
 
Društveno odgovorni projekt „Korak bliže zajednici“ provodi se od listopada 2021., a dio je dugoročne poslovne strategije Studenca kojim ova kompanija podržava pozitivne promjene u zajednici te pruža potporu humanitarnim, zdravstvenim i drugim programima koji pridonose dobrobiti i unapređenju života zajednice.
 
„S ovom godinom smo odlučili promijeniti pristup donacijama, posvetivši ovaj cijeli prvi krug udrugama i neprofitnim organizacijama iz naše Slavonije. U ciklusima koji slijede tijekom godine ćemo podržati i udruge iz naših ostalih regija. Samo u ovom krugu smo zaprimili više od 60 prijava neprofitnih organizacija koje djeluju na području Slavonije, a povjerenstvo Studenca, vodeći se definiranim kriterijima, među njima je izabralo pet. Čestitke našim odabranim, hvalevrijednim inicijativama te koristim priliku pozvati i sve ostale neprofitne udruge da prate obavijesti na našoj korporativnoj stranici www.studenac.hr kako bi na vrijeme bili informirani o otvaranju novog ciklusa natječaja za njihovu regiju“, izjavila je Miranda Mladin, direktorica marketinga u Studencu.
 
Osim projekta „Korak bliže zajednici“, Studenac aktivno pridonosi i očuvanju okoliša i bioraznolikosti, kroz program „Korak bliže prirodi“ u sklopu kojeg je u ožujku 2024. godine pokrenuo cjelogodišnji projekt „Podzemne vode, čuvari života“.
 
Studenac će nastaviti provoditi i razvijati svoje društveno odgovorne projekte, čime će i dalje jačati svoje društveno odgovorno poslovanje i prepoznatljivi dobrosusjedski karakter.


Izvor: Studenac

Vezano
Vezano