Search
Close this search box.

DONACIJA UDRUZI „SRCE ZA LUTALICE” U ostvarenju velike želje za četveronožne štićenike pomogla tvrtka Niskogradnja Jurčak d.o.o.

Udruga za zaštitu životinja „Srce za lutalice” dobila je ovih dana veliku donaciju koja im je pomogla da ostvare svoju veliku želju, ujedno i želju njihovih četveronožnih štićenika – betoniranje tri velika boksa u kojima se psi nalaze kad nisu u slobodnom kretanju travnatim dvorištem.
– Trava je bila i u boksovima što je otežavalo njihovo čišćenje osobito zimi. Teško je bilo iz blatne trave očistiti sva govanca i ostali krš koje psi stvaraju. Želja mi je bila betonirati ih ali to je skupo, osobito beton, pa smo stalno odgađali. Sad evo, nazvao čovjek i ponudio beton, dovezao ga danas i stvarno smo svi sretni. Psi će sad imati puno bolje uvjete a i meni će biti lakše čistiti boksove – kazala je predsjednica udruge Valentina Lazarić, koja uglavnom sa svojom djecom i brine o psima.
Pijesak za betoniranje kupila je Udruga, žice su nešto imali a nešto dobili, daske za šalovanje su posudili a beton je darovala tvrtka Niskogradnja Jurčak d.o.o.
– Pratim rad udruge i vidio sam što im treba. Razgovarao sam s ocem i dogovorili smo se da im doniramo gotov beton i tako im pomognemo. Odvezli smo 7,5 tona betona. Volim životinje i drago mi je da smo mogli pomoći – rekao je Leon Jurčak.
Nakon što su boksovi betonirani, uz ogradu do susjeda stavljen je pijesak kao i limovi kako pijesak ne bi prolazio susjedu u bašću. – Nove kućice za boksove smo dobili na poklon još ranije i sad nam još treba ‘zelena mreža’ koja se stavlja iznad boksova kako bi psi imali hladovinu. Valjda ćemo i to uspjeti nekako nabaviti – dodala je Valentina. Inače, treba reći kako su većinu poslova obavili ona i njena djeca.
Njima čestitke a donatorima betona, hvala i od nas.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…