Search
Close this search box.

DOVRŠENA KRIMINALISTIČKA ISTRAŽIVANJA I OČEVID Jedan osumnjičen za krađu, drugi za tešku krađu provaljivanjem a utvrđen je i uzrok požara na krovištu kuće

Osumnjičen za krađu

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Brestovca kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, osumnjičeni je 23. studenoga 2023. u mjestu Sloboština iz skladišta otuđio kukuruz u vlasništvu 43-godišnjaka. Protiv 29-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Osumnjičen za tešku krađu provaljivanjem

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutjeva kojeg se sumnjiči da je počinio tešku krađu provaljivanjem. Naime, on u razdoblju od 17. siječnja do 26. kolovoza 2023. u mjestu Poreč provalio u kuću u vlasništvu 57-godišnjaka i otuđio razne predmete. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir

U petak 24. studenoga 2023. oko 19.10 sati u Pakracu u Ulici Alojzije Janković, 30-godišnjak je na ulici tjelesno napao 65-godišnjaka. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod 30-godišnjaka je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 30-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prijavio krađu bicikla

U petak 24. studenoga 2023. policijskim službenicima je prijavio 45-godišnjak da mu je u razdoblju 22./23. studenoga 2023. u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana iz dvorišta, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio bicikli marke „Trek“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Utvrđen uzrok požara na krovištu obiteljske kuće

Policijski službenici su dovršili očevid u Pakracu u Ulici Sedlar gdje je u četvrtak 23. studenoga došlo do požara na krovištu obiteljske kuće u vlasništvu 82-godišnjaka.

Očevidom je utvrđeno da 82-godišnji vlasnik zapalio vatru u tavanskoj prostoriji u metalnoj posudi zbog dimljenja mesa te je uslijed prijenosa topline došlo do zapaljenja plahte kojom je bio ograđen prostor oko mesa. Nakon toga se požar proširio na krovište i ostale prostorije u potkrovlju.

Materijalna šteta se procjenjuje na oko 10.000,00 eura. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometna problematika

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da dana 29. listopada 2023. oko 17 sati u blizini mjesta Ašikovci, 21-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, izlaskom iz zavoja ulijevo nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao vozilom na suprotnu stranu kolnika i sletio na putnu bankinu, a nakon toga u putni kanal.

O prometnoj nesreći vozač nije obavijestio najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju, niti se vratio na mjesto događaja prometne nesreće i sačekao dolazak ovlaštene osobe.

U prometnoj nesreći 21-godišnji vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Njemačkoj ulici.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano