Search
Close this search box.

DOVRŠENA KRIMINALISTIČKA ISTRAŽIVANJA Jedan se sumnjiči za krađu stabala, drugi za provalu u ugostiteljski objekt i krađu novca!

Osumnjičen za krađu stabala

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, on je u razdoblju od 7. do 10. srpnja 2023. u šumskom dijelu u blizini mjesta Bučje posjekao i otuđio stabla u vlasništvu Hrvatskih šuma. Protiv 57-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

Provalio u ugostiteljski objekt i otuđio novac

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je u noći sa srijede na četvrtak 12./13. srpnja 2023. u Požegi u Ulici Vjekoslava Babukića provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu obrta s područja Požege i otuđio novac. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznena prijave.

Uslijed udara groma došlo do požara na dvorišnoj prostoriji

U četvrtak 13. srpnja 2023. oko 23.10 sati u Pakracu u Ulici Šeovački put, uslijed grmljavinskog nevremena došlo je do udara groma u drvarnicu u vlasništvu 61-godišnjakinje uslijed čega se požar proširio na dvorišnu prostoriju. U požaru je u potpunosti izgorjela drvarnica, krovište dvorišne prostorije kao i razni predmeti.

Materijalna šteta se procjenjuje na oko 6.000,00 eura.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

U nedjelju 16. srpnja 2023. na području Policijske postaje Pakrac provodit će se preventivno – represivna akcija u prometu usmjerena na nadzor vozača motocikala, mopeda, bicikla te osobnih i pomoćnih prijevoznih sredstava.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.
 Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano