Search
Close this search box.

DOVRŠENA TRI KRIMINALISTIČKA ISTRAŽIVANJA Jedna se žena sumnjiči za krađu novca s bankomata a dvojica muškaraca za krađu drva

Današnjim policijskim izvješćem dominiraju tri dovršena kriminalistička istraživanja.

Dovršena kriminalistička istraživanja
Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjom hrvatskom državljankom s područja Požege koju se sumnjiči da je dana 11. ožujka 2022. iza 10 sati u Požegi u Ulici Franje Cirakija s bankomata otuđila tisuću kuna, a koje je ostavila 63-godišnjakinja.
Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Čaglina kojeg se sumnjiči da je u razdoblju od 16. do 23. ožujka u blizini mjesta Latinovac posjekao i otuđio stabla u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.
Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice kojeg se sumnjiči da je u razdoblju od 19. do 22. ožujka u šumskom dijelu u blizini mjesta Frkljevci posjekao i otuđio stabla u vlasništvu 78-godišnjakinje te više stabala u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.
Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Narušavali javni red i mir
Policijski službenici su utvrdili da su se dana 11. ožujka 2022. oko 23.35 sati u Pakracu u Ulici Petra Preradovića u ugostiteljskom objektu, 38-godišnjak i 63-godišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,11 promila verbalno i tjelesno sukobili. Tom prilikom 63-godišnjak je lakše ozlijeđen, a protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,14 promila
U četvrtak 31. ožujka 2022. oko 16.45 sati u mjestu Stari Zdenkovac, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,14 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova upravljao 38-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 38-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najava akcije u prometu
Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.
Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

 

Vezano
Vezano