Najčitanije

 • Fotogalerije

  DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE Četvorica osumnjičena za kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

  Četvorica osumnjičena za kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta
  Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana, 34-godišnjakom s područja Zagreba, 40-godišnjakom s područja Osijeka te 46-godišnjakom i 51-godišnjakom s područja Požege koje se sumnjiči da su počinili kaznena djela „Utaja poreza i carine“ i „Krivotvorenje isprave“. Naime, 46-godišnjak je kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Požege pribavio 56 nevjerodostojnih računa u iznosu od preko 1.500.000,00 kuna od trgovačkih društava u vlasništvu 34-godišnjaka, 40-godišnjaka i 51-godišnjaka te ih uveo u poslovne knjige trgovačkog društva i temeljem istih umanjio poreznu obvezu svog trgovačkog društva za iznos od preko 300.000,00 kuna te za taj iznos oštetio državni proračun Republike Hrvatske.
  Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao nadopuna kaznene prijave.

  Prometna problematika
  U četvrtak 29. rujna 2022. oko 11.35 sati u mjestu Frkljevci, 32-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je sletio s kolnika u kanal i udario u zemljanu površinu. Vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
  U četvrtak 29. rujna 2022. policijskim službenicima je prijavio 46-godišnjak da mu je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom u ponedjeljak 26. rujna 2022. u vremenu od 12 do 14 sati u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana udario u zadnji dio njegovog parkiranog osobnog automobila marke „BMW“, požeških registarskih oznaka. Nakon udara vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

  Najava pojačanih mjera u prometu
  Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.
  Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.
  Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije