Search
Close this search box.

DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE Jedan 27-godišnjak spriječen u pokušaju krijumčarenja migranata!

Spriječen u pokušaju krijumčarenja migranata

Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim državljaninom Republike Srbije kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“  i  kazneno djelo „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“.

Naime, policijski službenici su u nedjelju 9. lipnja 2024.g., na području Pleternice zatekli navedenog 27-godišnjaka s kombi vozilom zagrebačkih registarskih oznaka za koje je utvrđeno da se na njemu nalaze nepripadajuće registarske pločice.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“ osumnjičenik je uhićen, a daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je sudionik u pokušaju izvršenja  kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja predan je  uz  kaznenu prijavu  pritvorskom nadzorniku Policijske uprave požeško-slavonske.
 
Dragovoljno predali tromblonsku minu, pušku i streljivo

U utorak 11. lipnja 2024. na području Pakraca, anonimni građanin je dragovoljno policijskim službenicima predao tromblonsku minu i 150 komada streljiva.

Istoga dana, u mjestu Trenkovo, anonimni građanin je dragovoljno predao pušku.

Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.
 
Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u Frankopanskoj i Njemačkoj ulici.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano