Search
Close this search box.

DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE Jedan 32-godišnjak osumnjičen za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

32-godišnjak osumnjičen za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja Lipika i Pakraca starosti 32 godine koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“. Naime, 32-godišnjak s područja Lipika je kao direktor trgovačkog društva nakon smrti jednog člana društva, a sa ciljem pribavljanja imovinske koristi za sebe i za svoju pravnu osobu tijekom 2020. umanjio imovinu društva na način da je s računa društva na svoj osobni račun bez pravne osnove prebacio iznos od oko 200 tisuća kuna. Nadalje, također je tijekom 2020. posredstvom 32-godišnjaka s područja Pakraca za nerealno nizak iznos za svoje trgovačko društvo otkupio dugotrajnu imovinu društva i osobni automobil te na druge načine umanjio imovinu društva za preko 350 tisuća kuna, a o čijim je interesima bio dužan brinuti.
Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Kršio mjeru samoizolacije
Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Đakova kojeg su dana 14. travnja 2022. oko 12.05 sati u mjestu Mokreš prilikom kontrole prometa zatekli policijski službenici iako mu je izrečena mjera samoizolacije u razdoblju od 8. do 15. travnja. Protiv 39-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Pronašao minu
U srijedu 20. travnja 2022. oko 14.30 sati u mjestu Brekinska, 47-godišnjak je uz potok pronašao tromblonsku minu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Minu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Izvor: PU požeško-slavonska

 

Vezano
Vezano