Search
Close this search box.

DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE Jedan 40-godišnjak osumnjičen za kaznena djela „Prisila prema službenoj osobi“ i „Krivotvorenje isprave“

Osumnjiči da je počinio kaznena djela „Prisila prema službenoj osobi“ i „Krivotvorenje isprave“

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Prisila prema službenoj osobi“ i „Krivotvorenje isprave“. Naime, u četvrtak 24. ožujka 2022. oko 15.20 sati u mjestu Novi Mihaljevci, policijski službenici mobilne jedinice prometne policije su prilikom nadzora prometa, davanjem svjetlosnih znakova (plavom bljeskalicom iz vozila) pokušali zaustaviti osobni automobil marke „Volkswagen“,  požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao nepoznati muškarac. Vozilom je pokušao pobjeći tako što je skrenuo na makadamsku cestu između mjesta Trenkovo i Alilovci gdje u jednom trenutku nije mogao nastaviti vožnju jer je vozilom ušao u kanal, a kad su mu se policijski službenici pokušali približiti naglo je nastavio  vožnju te  u cilju bijega i sprječavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje,  pokušao pregaziti policijskog službenika. Nakon što su ga policijski službenici sustigli i  uhitili, utvrđeno je da je  navedenim vozilom upravljao 40-godišnjak, a da se na  vozilu nalaze ne pripadajuće registarske pločice. Osumnjičenik je  predan pritvorskom nadzorniku, a zatim uz Kaznenu prijavu radi ispitivanja predan državnom odvjetniku ODO-a u Požegi.
Protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Kod 22-godišnjaka pronađena marihuana
Protiv 22-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga
U petak 25. ožujka 2022. oko 22.40 sati u mjestu Jakšić,  policijski  službenici su kod  22-godišnjaka pronašli marihuanu zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Dragovoljne predaje u Pakracu i Vetovu
I dalje je u tijeku akcija “Manje oružja manje tragedija”

U petak 25. ožujka 2022. oko 12.45 sati u Pakracu, 60-godišnjak je prilikom čišćenja bunara pronašao ručnu bombu.
Istoga dana, oko 14.30 sati u mjestu Vetovo, 54-godišnjak je prilikom obrade zemljišta pronašao osam granata i četiri mine.
Navedeno su izuzeli policijski službenici i pohranili u prostorije policije do uništenja.

Pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir
45-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira
U petak 25. ožujka 2022. oko 19 sati u Pakracu u Ulici Šeovački put, 45-godišnjak je ispred kuće i pod utjecajem alkohola od dva promila udarao nogom u kapiju i vikao. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 45-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Požari tijekom protekla 24 sata
Dogodilo se ukupno pet požara
U petak 25. ožujka 2022. oko 12 sati u mjestu Drškovci, 76-godišnjak je na livadi zapalio grane od voća, a da nije poduzeo sve mjere da se požar ne proširi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.
Nešto kasnije, oko 14 sati u Pleternici, na neutvrđeni način je došlo do požara na livadi kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.
Istoga dana, oko 16 sati u Lipiku, na neutvrđeni način je došlo do požara uz korito rijeke kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.
Nešto kasnije, oko 19.20 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici, na neutvrđeni način došlo je do požara na divljem deponiju otpada kojom priliko su izgorjeli biljni otpad i razni građevinski materijal.
Istoga dana, oko 22.20 sati između mjesta Mitrovac i Novi Mitrovac, na neutvrđeni način je došlo do požara na livadi kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.

U prometnoj nesreći 61-godišnjakinja lakše ozlijeđena
U prometnoj nesreći 61-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, dok protiv 69-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama
U petak 25. ožujka 2022. oko 12.35 sati u Požegi na raskrižju Ulica Stjepana Radića i Franje Cirakija, 69-godišnjakinja koja je upravljala osobnim automobilom marke “Peugeot” požeških registarskih oznaka, skretala je ulijevo, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu prilikom čega je prednjim dijelom vozila udarila u 61-godišnjakinju koja se nalazila na pješačkom prijelazu. U prometnoj nesreći 61-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, dok protiv 69-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano