Search
Close this search box.

DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE Jedan 47-godišnjak ‘zaradio’ kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“

Jedna kaznena prijava i dvije dragovoljne predaje oružja, kratak su sadržaj današnjeg policijskog izvješća.

Osumnjičen za širenje i prenošenje zarazne bolesti
Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje na 47-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutjeva kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo . Navedenog su dana 31. siječnja oko 10.40 sati u blizini mjesta Venje zatekli policijski službenici, dok su ga dana 2. veljače oko 12.55 sati u Požegi u Industrijskoj ulici policijski službenici zatekli kako upravlja osobnim automobilom iako mu je izrečena sigurnosna mjera COVID-19 liječenje u kući čime nije postupio po propisima ili naredbama kojima nadležno tijelo naređuje druge mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti među ljudima. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvije dragovoljne predaje na području Pleternice
U srijedu 9. veljače 2022. u Pleternici 67-godišnjak je prilikom čišćenja pronašao četiri spremnika automatske puške u kojima se nalazilo 315 komada streljiva koje je dragovoljno predao policijskim službenicima. Istoga dana anonimni građanin je na području Pleternice dragovoljno predao automatsku pušku. Navedena sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.
Napominjemo da je akcija „Manje oružja-manje tragedija“ još uvijek u tijeku za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.
Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

 

Vezano
Vezano