Search
Close this search box.

DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE Muškarac osumnjičen za krađu i računalnu prijevaru

Osumnjičen za krađu i računalnu prijevaru

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Krađa“ i „Računalna prijevara“. Naime, osumnjičeni je 5. srpnja 2023. u jutarnjim satima u mjestu Brestovac iz kuće u vlasništvu 54-godišnjaka otuđio novčanik u kojem su se nalazili novac, dokumenti i bankovna kartica s koje je naknadno podigao novac. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

U pretrazi pronađen jelenski rog, puške, streljivo i duhan

U srijedu 9. kolovoza 2023. policijski službenici temeljen naloga Općinskog suda u Bjelovaru pretražili obiteljsku kuću na području Lipika u kojoj prebiva 40-godišnjak te pronašli jelenski rog, zračnu pušku, diabole za zračnu pušku, samostrel, dvije puške, 22 komada streljiva i oko 135 grama sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Protiv 40-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, kao i obavijest nadležnom lovnom inspektoru zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o lovstvu te obavijest Carinarnici Osijek o počinjenom prekršaju iz Zakona o trošarinama.

Oštećenje tuđe stvari

U srijedu 9. kolovoza 2023. oko 14.10 sati u Pakracu na Trgu Pape Ivana Pavla II, u crkvi, 40-godišnjakinja je oštetila drveni križ koji se nalazio pričvršćen na zid. Protiv 40-godišnjakinje slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“.

Pronašao ručnu bombu

U srijedu 9. kolovoza 2023. u šumskom dijelu u blizini mjesta Gradište, 36-godišnjak je pronašao ručnu bombu bez detonatora zaostalu iz Drugog svjetskog rata.

Navedenu ručnu bombu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Požar

U srijedu 9. kolovoza 2023. oko 16 sati u mjestu Sapna, na neutvrđeni način došlo je do požara na napuštenom i dotrajalom gospodarskom objektu u vlasništvu 57-godišnjakinje. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 50 eura.
 
Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano