Search
Close this search box.

DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE Osumnjičen za kazneno djelo „Širenje i prenošenje zaraznih bolesti“

Nepoštivanje epidemioloških mjera, dragovoljna predaja streljiva i prometne nesreće – to je ukratko sadržaj današnjeg policijskog izvješća.

Osumnjičen za širenje i prenošenje zaraznih bolesti
Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutjeva kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zaraznih bolesti“. Naime, navedenog su dana 23. siječnja oko 9.45 sati policijski službenici zatekli u Kutjevu u Ulici Vinkomir kako upravljao osobnim automobilom iako mu je izrečena sigurnosna mjera COVID-19 liječenje u kući čime nije postupio po propisima ili naredbama kojima nadležno tijelo naređuje druge mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti među ljudima. Protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dragovoljno predali eksplozivna sredstva i streljivo
U utorak 1. veljače 2022. na području Pakraca, anonimni građanin je predao pet komada detonatorskih kapisli, tri metra sporogorućeg štapina i 12 komada eksploziva amonala. Istoga dana, na području Požege anonimni građanin je predao 524 komada streljiva. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorijama policije do uništenja.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata
U utorak 1. veljače 2022. oko 6.50 sati u Pakracu u Ulici Marina Držića, 53-godišnji vozač koje je pod utjecajem alkohola od 0,69 promila upravljao skupom vozila marke „Iveco“, registarskih oznaka Republike Srbije, skretao je udesno prilikom čega je zadnjim dijelom poluprikolice udario u metalni stup. Nakon udara vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke kao ni podatke o vozilu kojim je upravljao no ubrzo su ga pronašli policijski službenici. 53-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije nakon čega je uz optužni prijedlog priveden na Općinski sud u Bjelovaru.
Dogodila su se i dva bijega s mjesta prometne nesreće u Kaptolu u Požeškoj ulici i u Bektežu.

 

Vezano
Vezano