Search
Close this search box.

DOVRŠENO NEKOLIKO KRIMINALISTIČKIH ISTRAŽIVANJA Jednom muškarcu određen istražni zatvor jer je prijetio policajcima a kod njega je pronađena i ručna bomba, drugi se sumnjiči za prijevaru, treći za provale u trgovačke radnje, četvrti….

U Požegi 57-godišnjak dragovoljno predao pištolj i streljivo

U subotu 14. listopada 2023., 57-godišnjak s područja grada Požege, iskoristio je zakonsku mogućnost da bez sankcija preda ubojita sredstva i policijskim službenicima predao pištolj s pripadajućim spremnikom i 19 komada streljiva koje je pohranjeno u prostorije policije do uništenja.
Oružje i ubojita sredstva građani i dalje mogu dragovoljno predati bez sankcija

Upravljao prije stjecanja prava i neregistriranim vozilom u Pakracu

U petak 13. listopada 2023., oko 15 sati, u Ulici Stanka Grabrića u Pakracu, policijski službenici su tijekom nadzora prometa zatekli 45-godišnjaka, koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, on je uhićen i zadržan do privođenja dežurnom sudcu Općinskog suda u Bjelovaru, koji mu je narednog dana nakon ispitivanja, rješenjem odredio produljenje zadržavanja u trajanju od 15 dana. 
 
Nepoštivanjem prednosti prolaska do prometne nesreće u Požegi

U nedjelju, 15. listopada 2023., oko 18.55 sati, na raskrižju ulice Osječke i Šokačke ceste, 18-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, prilikom skretanja u lijevo, nije propustio osobni automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljao 43-godišnjak i koji je zadržavao svoj smjer kretanja, zbog čega je došlo do sudara vozila, pri čemu je nastala materijalna šteta. 18-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska.

Nakon prometne nesreće u Požegi napustio mjesto događaja

U nedjelju 15. listopada 2023., oko podneva, u ulici Jagodnjak u Požegi, nepoznati vozač za kojim se traga, koji je upravljao nepoznatim vozilom, zbog neprilagođene brzine kretanja uvjetima na cesti (zavoj , kolnik mokar i sklizak) izgubio je nadzor nad istim, te sletio s kolnika i udario u stup niskonaponske mreže u vlasništvu HEP-a. Nakon nesreće počinitelj je napustio mjesto događaja, a da oštećenom nije dostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je uzrokovao nesreću.. Za počiniteljem se traga.

Dovršeno kriminalističko istraživanje: 39-godišnjak vrijeđao i prijetio policijskim službenicima, a kod njega nađena i bomba

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Zadra, kojeg se sumnjiči da je 12. listopada 2023., oko 10.40 sati, u Ulici Stjepana Radića u Požegi, prilikom nadzora prometa vrijeđao i omalovažavao, te prijetio policijskim službenicima. Dok je 13. listopada, nakon provedene pretrage temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu i to osobnog automobila i stana kojeg isti koristi u Požegi, kod njega pronađena ručna bomba. Isti je uz posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave zbog sumnje da je počinio kaznena djela „Prijetnja“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i  eksplozivnih tvari“ predan pritvorskom nadzorniku, a potom doveden dežurnom Općinskom državnom odvjetniku u Požegi i sudcu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu, koji ga je ispitao i odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Dovršeno kriminalističko istraživanje: otkriven počinitelj prometne nesreće

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja grada Požege, kojeg se sumnjiči da je 10. listopada 2023., oko 12 sati, u ulici Republike Hrvatske u Požegi, zbog nepropisnog uključivanja osobnim automobilom u promet, ne uvjerivši se da navedenu radnju može izvesti bez opasnosti za druge sudionike, svojim vozilom udario u osobni automobil kojim je upravljala 65-godišnjakinja, a nakon toga napustio mjesto događaja, da oštećenoj nije ostavio podatke o sebi vozili s kojim je uzrokovao nesreću. 71-godišnjaku bit će izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog uključivanja u promet i napuštanja mjesta događaja.

Dovršeno kriminalističko istraživanje: 37-godišnjak s područja Zagreba počinio prijevaru na štetu 44-godišnjaka s područja Brestovca

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Zagreba, kojeg se sumnjiči da je tijekom mjeseca svibnja 2023., počinio kazneno djelo „Prijevara“ na štetu 44-godišnjaka s područja općine Brestovac, dovevši ga u zabludu da mu uplati novac za kupnju poljoprivrednog zemljišta, nakon čega mu se više nije javljao. U svezi navedenog, slijedi posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu, kao nadopuna kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela „Prijevara“.

Dovršeno kriminalističko istraživanje: 48-godišnjak i 62-godišnjak narušavali javni red i mir u Požegi

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim i 48-godišnjim hrvatskim državljanima, koje se sumnjiči da su 26. rujna 2023., oko 13 sati, u ugostiteljskom objektu u ulici Frankopanskoj u Požegi, narušavali javni red i mir na način da je 62-godišnjak verbalno napao 48-godišnjaka, a 48-godišnjak ga potom udario. Protiv navedenih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dovršeno kriminalističko istraživanje: 24-godišnjak provalio u trgovačke radnje u Požegi

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Dubrovnika, kojeg se sumnjiči da je tijekom noći 13./14. listopada 2023.,  u ulicama Dubrovačkoj i Arslanovci u Požegi, počinio kaznena djela „Teška krađa“ i to na način da je podesnim predmetom razbio stakla na vratima/izlogu trgovačkih radnji u vlasništvu 66-godišnjaka i 44-godišnjaka, te iz istih otuđio novac (blagajnički minimum).
U svezi navedenog, slijedi posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu, kao nadopuna kaznene prijave zbog počinjenih kaznenih djela „Teška krađa“.
 
Dovršeno kriminalističko istraživanje: 70-godišnjak posjekao i otuđio drvnu masu u Kukunjevcu

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Lipika, kojeg se sumnjiči da je tijekom mjeseca prosinca 2022., i siječnja 2023., u Kukunjevcu,  posjekao i otuđio veću količinu drvne mase u vlasništvu 73-godišnjaka. U svezi navedenog, slijedi posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu, kao nadopuna kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela “Krađa”.
Stranica.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega