Search
Close this search box.

DR.SC.ŽELJKO GLAVIĆ Čestitka gradonačelnika Požege u prigodi 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ i Međunarodnog praznika rada

Poštovane sugrađanke i sugrađani,
1.svibnja obilježavamo 27. godišnjicu vojno-redarstvene operacije „Bljesak“, kada je u akciji Hrvatske vojske i policije, u manje od trideset dva sata, oslobođeno 500 četvornih kilometara okupiranog teritorija zapadne Slavonije. Dan je to kada je pobijedila istina, hrabrost i požrtvovnost hrvatskih branitelja i njihova bezrezervna ljubav za bližnje i domovinu.
Istoga dana slavimo i Međunarodni praznik rada, dan koji simbolizira borbe za radnička prava i izraz je radničke solidarnosti, podsjeća nas kako su rad i poduzetništvo ključ razvoja i napretka društva, a sigurnost posla i pravedna plaća temelj socijalne države. U katoličkom kalendaru, 1. svibnja Crkva se spominje Svetog Josipa, zaštitnika hrvatskog naroda. Njegov spomendan slavi se 19. ožujka, a 1. svibnja slavi ga se kao zaštitnika rada i radnika.

U ime Grada Požege i u svoje osobno ime čestitam Vam 1. svibnja, 27. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ i Međunarodni praznik rada.

Vezano
Vezano