Najčitanije

 • Fotogalerije

  DRUGI O NAMA Ne treba izmišljati toplu vodu: Bravo za Požeško – slavonsku županiju na strateškom razvoju

  Može li se batat kombinirati s kulenom i bagremovim medom, koje se vino sljubljuje s čipsom od šarana, što odabrati uz rezance s makom…
  Za odgovore na ova pitanja dao je chef Brankom Ognjenovićem i kuhari iz Požeško-slavonske županije u hotelu Mövenpick Zagreb, u sklopu promocije Požeško – slavonske županije kao gastro destinacije.
  Naime, šest kuhara iz Požeško – slavonske županije s poznatim chefom Brankom Ognjenovićem pripremalo je u Zagrebu autohtona jela koja od sada imaju novu, modernu notu, a sommelierskim rječnikom rečeno za perfect match pobrinuo se poznati sommelier Darko Lugarić.

  Stara jela interpretirana kroz modernu kuhinju

  Bilo je tu svega – od pikantnog kulena, čvaraka, svinjske masti, pašteta od pileće jetrice i gljiva, rižota s kremom od buče, gljivama i slaninom crne svinje, fileta smuđa u vinskom tijestu, telećeg perkelta s noklicama, pečenke od crne slavonske svinje i krpica sa zeljem do pečenih jabuka u cimetu i vaniliji, okruglica od šljiva, tačkrla… stara jela interpretirana kroz modernu kuhinju s sve sljubljeno s odabranim vinima iz tri vinogorja Zlatne Slavonije: Kutjeva, Požege-Pleternice i Pakraca.
  Bogatstvo lokalnih namirnica iznimne kvalitete i vrhunska vina veliki su potencijal koji u kombinaciji s edukacijom, znanjem, trudom, radom, ali i dobrom promocijom generira odlične turističke rezultate i u destinaciju privlači suvremene posjetitelje u potrazi za autentičnim i originalnim eno-gastro doživljajem, na obostrano zadovoljstvo domaćina i gosta“, zaključio je chef Ognjenović.
  S njim mišljenje dijeli Darko Lugarić ističući širok spektar vina Zlatne Slavonije, posebno najraširenije sorte graševine koja upravo u ovom dijelu Hrvatske daje iznimne rezultate od pjenušaca do predikata, pa je za zagrebačko druženje sommelier odabrao više od 15 etiketa.

  Poznata vinska destinacija od sada i gurmanska oaza

  U sklopu projekta Zlatna Slavonija Eno & Gastro radimo na razvoju eno-gastro ponude destinacije bazirane na lokalnim namirnicama te podizanju kvalitete usluge ugostiteljskih objekata, uz mogućnost implementacije fine dininga, navela je poručila je Maja Jakobović, direktorica TZ Požeško-slavonske županije.
  “S tim ciljem od početka godine u suradnji sa chefom Brankom Ognjenovićem i sommelierom Darkom Lugarićem organizirali smo radionice i edukacije koje primjenom naučenog čine razliku koju u konačnici osjeti gost. Na edukacijama je sudjelovalo više od 80 kuhara, konobara, sommeliera i barista, vlasnika ugostiteljskih objekata i vinarija s područja čitave županije. Rezultat su novi, atraktivni jelovnici s vrhunskim autohtonim lokalnim proizvodima, uz atraktivan izbor impresivnih vina po kojima je naša destinacija nadaleko poznata.” dodala je Jakobović.
  Izvor: hrturizam.hr

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači