Search
Close this search box.

DRUŠTVO NAŠA DJECA PLETERNICA Projekt „Imam ideju” za darovitu djecu

„Društvo naša djeca Pleternica“ predstavilo je na Facebook stranici novi projekt namijenjen darovitoj djeci, pod nazivom „Imam ideju!“. Projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a partneri u projektu su Osnovna škola fra Kaje Adžića u Pleternici te Grad Pleternica. Darovita i druga zainteresirana djeca moći će sudjelovati u projektnim aktivnostima čitavu školsku godinu, od službenog početka projekta, 8. studenog 2023. pa sve do kraja kolovoza 2024. godine.
 
Projekt „Imam ideju!“ usmjeren je na potrebe darovite i potencijalno darovite djece te pruža podršku njihovom razvoju zadovoljavajući njihovu visoku želju za razvojem znanja i vještina. Projektom je također predviđeno pružanje socijalne i emocionalne podrške jer su često darovita djeca neprihvaćena od strane okoline, zato što su „drugačija“ i ne uklapaju se. Za svu zainteresiranu djecu pripremljene su radionice i to: likovno – kreativne, dramsko – literarne, STE(A)M te radionice razvijanja motoričkih vještina. Projekt se provodi u OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici, koja je i partner na projektu, a ustupila je prostor za zaposlenika na projektu koji će svojim mentorskim i individualnim radom nadzirati projektne zadatke darovite djece i usmjeravati ih prema izvršenju istih svojom podrškom i savjetima. U školi će biti uređen i idejni kutak, mjesto koje će biti zanimljivo svima koji žele isprobati nešto novo pod odmorom, a u njemu će često biti pripremljene zagonetke, sudoku te razne mozgalice kako bi učenici što kvalitetnije proveli školski odmor. 
Mnoge dječje ideje često ne dobiju odobrenje odraslih, ne budu prihvaćene od ostale djece, a projekt „Imam ideju!“ nudi mogućnost da upravo svi čuju, vide i dožive te njihove ideje. Zato će kroz projekt biti pripremljene i otvorene izložbe radova. Možemo samo zamisliti koliki će se ponos probuditi u djetetu kad njegov rad vidi gomila roditelja i druge djece.
Također, kroz projekt su već sada ostvarene brojne suradnje sa stručnjacima volonterima, među kojima posebno ističemo brojne nastavnike i druge zaposlenike OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici, suradnju sa stručnim gostom predavačem iz područja astronomije i astrofizike, umirovljenim gimnazijskim profesorom Dragutinom Kovačevićem, međuinstitucionalnu suradnju s Gimnazijom u Požegi kroz projekt posjeta toj školi i njenoj zvjezdarnici te suradnju s profesionalnim dizajnerom i vlasnikom Candypepper studija, Filipom Korićem. Ovdje s posebnim ponosom napominjemo kako je i logo našeg projekta proizvod darovite djece OŠ fra Kaje Adžića, koja su svoje prijedloge logotipa ponudila kroz kreativni natječaj organiziran u sklopu likovno-kreativne radionice, a u izboru pobjedničkog loga te njegovoj doradi, digitalizaciji i pripremi za tisak svoja je znanja i vještine volonterski ugradio upravo ranije spomenuti profesionalni dizajner Filip Korić, čiji obrt posluje u okviru Poduzetničkog inkubatora Pleternica. 
Još jednom za kraj, želimo naglasiti kako u projektu mogu sudjelovati darovita djeca, potencijalno darovita djeca ali i u bilo kojem području visoko motivirana djeca. Neka želja za razvojem raznih znanja i vještina pobijedi, neka se djeca osjećaju sigurno kad god žele izraziti sebe, svoje misli i osjećaje i neka ovaj projekt potakne i roditelje, ali i sve ostale da saslušaju djecu kad kažu „Imam ideju!“ i daju im mogućnost da svoje ideje ostvare. 
 
Izvor: DND Pleternica
Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi