Search
Close this search box.

DRŽAVNO DVORANSKO PRVENSTVO U GAĐANJU SAMOSTRELOM Požežanka Maja Grdiša osvojila treće mjesto

U požeškoj Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ održano je 26. i 27. ožujka (subota i nedjelja) Prvenstvo Hrvatske u gađanju samostrelom field na 18 metara u dvorani za kadete, juniore, seniorke i seniore, pojedinačno i ekipno. Natjecanje je organizirao Streljački klub “Požega” prema pravilniku Međunarodne samostrelske unije te prema pravilima Hrvatskog streljačkog saveza. Pravo nastupa imali su svi hrvatski strijelci s valjanim iskaznicama o registraciji i liječničkom potvrdom o izvršenom liječničkom pregledu, ne starijem od 6 mjeseci. Natjecanje je oba dana otvorio zamjenik županice Ferdinand Troha koji je u pozdravnoj riječi natjecateljima zaželio ugodne trenutke u Gradu Požegi te puno sportskih uspjeha u sportu u kojemu je Hrvatska svjetski priznata. – Sport mladima jača karakter jer se na taj način uče nositi s uspjesima i neuspjesima-poručio je dožupan te otvorio državno prvenstvo.

U kadetskoj i juniorskoj konkurenciji 19 natjecatelja

Nadmetanje kadeta i juniora održano je u subotu, a sudjelovalo je 19 natjecatelja. Među kadetima je u kategoriji samostrel field 18 metara-IAU Classic prvo mjesto osvojio Pavao Hac, drugo Stela Čuk, a treće Petra Petak, članovi SK “Veliko Trgovišće” iz Velikog Trgovišća. U konkurenciji juniora u kategoriji samostrel field 18 metara-IAU Classic prvo mjesto osvojila je Karla Bartolović (Veliko Trgovišće), drugo Iva Popović Gecan (Ivanić Grad), a treće njen klupski kolega Petar Blagec. Prvo mjesto ekipno osvojili su strijelci SD “Veliko Trgovišće”, drugo SK “Ivanić”, a treće SK “Predionica”. U kategoriji Match Play-kadeti  državna prvakinja postala je Stela Čuk (Veliko Trgovišće), drugo mjesto osvojio je Fran Županić (Predionica Klanjec), a treće Pavao Hac (Veliko Trgovišće). U kategoriji Match Play-juniori  državni prvak je Petar Blagec (Ivanić Grad), drugo mjesto osvojila je Karla Bartolović (Veliko Trgovišće), a treće Iva Popović Gecan (Ivanić Grad).

Sudjelovalo 25  seniorki i seniora

Nadmetanje seniorki i seniora održano je u nedjelju, a sudjelovalo je 25 natjecatelja. U kategoriji samostrel field 18 metara – IAU Classic u seniorskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Domagoj Pereglin (Dubrava 1094, Dubrava), drugo Martin Oborovečki (Veliko Trgovišće), a treće Pavao Hac (Veliko Trgovišće). U kategoriji samostrel field 18 metara- IAU Classic za seniorke prvo mjesto zauzela je Valentina Pereglin (Dubrava1094, Dubrava), drugo Mihaela Oborovečki (Veliko Trgovišće), a treće Karla Bartolović (Veliko Trgovišće).

Treće mjesto Maji Grdiši iz Streljačkog kluba Požega

Prvo mjesto ekipno osvojili su strijelci SD “Veliko Trgovišće”, drugo SD “Dubrava 1094””, a treće SK “Ivanić”. U kategoriji Match Play-seniori novi državni prvak je Domagoj Pereglin (Dubrava), drugo mjesto zauzeo je Martin Oborovečki (Veliko Trgovišće), a treće Pavao Hac (Veliko Trgovišće). U kategoriji Match Play-seniorke nova državna prvakinja je Mihaela Oborovečki (Veliko Trgovišće), drugo mjesto zauzela  je Valentina Pereglin (Dubrava), a treće mjesto Maja Grdiša iz Streljačkog kluba Požega. Natjecateljima je medalje i pehare u hotelu „Grgin dol“ uručio zamjenik požeškog gradonačelnika Borislav Miličević, zahvalivši im na dolasku, uz čestitke na uspješnim rezultatima, te im zaželio dobre nastupe na budućim natjecanjima.

Pripremio: I.T.

Foto: pozeska-kronika. hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici