Search
Close this search box.

DVD KUTJEVO Započele aktivnosti za izgradnju novog vatrogasnog doma

Održana je 129. godišnja skupština DVD-a Kutjevo o čemu je portal kutjevacki.hr izvijestio slijedeće:


Dobrovoljno vatrogasno društvo održalo je svoju 129. redovitu izvještajnu godišnju skupštinu. Skupštinu je otvorio predsjednik društva Josip Ašenbrener te je pozdravio sve prisutne goste, članove društva i vatrogasnu mladež.
Na skupštini su bili prisutni: savjetnik gradonačelnika Grada Kutjeva, Ivica Malnar, Dragutin Žnidarec, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško slavonske županije, Marko Ašenbrener, pročelnik VZ PSŽ, Stjepan Pavliček, počasni predsjednik DVD-a Kutjevo te dosadašnji predsjednik VZ PSŽ i prijatelj društva, Željko Petrović. Nakon uvodnih riječi, tajnik društva pročitao je izvješće o radu DVD-a Kutjevo.

DVD Kutjevo u protekloj je 2021. godini aktivno radilo na protupožarnoj zaštiti, nabavci opreme te je aktivno krenulo u projekt izgradnje novog vatrogasnog doma. Tako je kupljeno zemljište za novi vatrogasni dom, izrađen je idejni nacrt i prikupljene su ponude za projektnu dokumentaciju, a sve to u suradnji s Gradom Kutjevom. Izrađena je i dodatna garaža u sklopu vatrogasnog spremišta, a u mjesecu lipnju dobiveno je i novo vatrogasno vozilo – autocesterna Volvo iz projekta modernizacije vatrogasnih vozila MUP-a. Redovito smo održavali vježbe, susrete, osposobljavanja i sastanke te smo odradili 59 intervencija i 160 prijevoza vode građanima. Počasni predsjednik društva, Stjepan Pavliček, primio je na skupštini VZ PSŽ priznanje za 70 godina aktivnog rada u vatrogastvu koje mu je uručio tadašnji predsjednik zajednice, Željko Petrović.

Nakon detaljnih izvješća dodijeljena su sljedeća priznanja zaslužnim članovima:
• spomenica za 10 godina aktivnosti u vatrogastvu
1. Vlado Previšić
2. Leon Oreč
3. Ivan Mitrović
4. Ivan Mlađan
• diploma za zvanje vatrogasac
1. Mihael Vasilj
2. Leon Oreč
• povelja počasnog člana DVD-a Kutjevo
1. Željko Petrović


Na kraju se predsjednik zahvalio na dobroj suradnji svim vatrogasnim zajednicama, vatrogasnim društvima, Gradu Kutjevu, članovima društva i mladeži te svima koji su na bilo koji način doprinijeli radu DVD-a u protekloj godini.

Izvor: kutjevacki.hr

Vezano
Vezano