Search
Close this search box.

DVOJICA MUŠKARACA ZARADILI KAZNENE PRIJAVE Sumnjiče se za nedozvoljenu trgovinu!


Osumnjičeni za nedozvoljenu trgovinu

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 66-godišnim hrvatskim državljaninom s područja Velike i 41-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“. Naime, 11. travnja 2024. na području grada Požege, policijski službenici su zatekli 41-godišnja kako od 66-gdoišnjaka preuzima preko tri kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu policijski službenici su pretražili obiteljsku kuću na području Velike i osobni automobil koji koristi 66-godišnjak i pronašli preko pet kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Nadalje, istoga dana na području Požege policijski službenici su kod 66-godišnjakinje pronašli manju količinu duhana dok su u mjestu Mihaljevci kod 56-godišnjaka pronašli manju količinu duhana za koje je utvrđeno da su duhan prethodno kupili od 66-godišnjaka.

Protiv 66-godišnjaka i 41-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“, dok protiv 66-godišnjakinje i 56-godišnjaka slijedi obavijest Carinarnici Osijek o počinjenom prekršaju iz Zakona o trošarinama.

Pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir

U subotu 13. travnja 2024. oko 3 sata u Požegi u Osječkoj ulici u hodniku hitnog prijema Opće županijske bolnice Požega, 40-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) vikao i galamio, a prilikom postupanja je omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

40-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U subotu 13. travnja 2024. oko 2.25 sati u Pakracu na Trgu bana Josipa Jelačića, policijski službenici su u prometu zatekli 26-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,47 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 26-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixn

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega