Search
Close this search box.

DVOJICI MUŠKARACA KAZNENE PRIJAVE Jedan pokušao prevariti policajce, drugi nedozvoljeno u kući imao automatsku pušku!

Osumnjičen za ovjeravanje neistinitog sadržaja

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“.

Naime, on je 30. svibnja 2024. policijskim službenicima lažno prijavio da je naletio svojim vozilom na divljač, a daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je navedeno oštećenje na vozilu nastalo u siječnju 2024. te ja na taj način doveo nadležno tijelo u zabludu da u javnoj ispravi ovjeri neistinite podatke.Protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
U pretrazi pronađena automatska puška

U četvrtak 30. svibnja 2024., policijski službenici su temeljem naredbe Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću na području Kutjeva u kojoj prebiva 63-godišnjak te pronašli automatsku pušku s pripadajućim spremnikom.

Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje izrada i nabavljane oružja i eksplozivnih tvari“.
 
Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U petak 31. svibnja 2024. oko 1.50 sati u Požegi u Industrijskoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 34-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,90 promila upravljao osobnim automobilom. Nadalje, vozač se oglušio na zahtjev policijskog službenika da zaustavi vozilo dan pomoću „Stop“ tablice i nastavio je vožnju te je zaustavljen naknadno.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković
 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu