Search
Close this search box.

E-INKUBATOR U PLETERNICI Otvorenje do kraja mjeseca – prve godine ‘stanari’ neće plaćati najam!

Prošlo je više od četiri godine od potpisivanja prvog ugovora za izgradnju E-inkubatora u Pleternici a taj će objekt tek sad biti u funkciji. Kao što smo više puta pisali o tome, radovi su kasnili zbog izvođača koji nisu poštovali rokove pa ih je tek treći uspio završiti, no, sad je, kaže gradonačelnica Marija Šarić, sve završeno.
– E-inkubator ćemo otvoriti do kraja mjeseca. Spreman je za prijem prvih stanara i upravo pripremamo za objavu natječaj za najam prostora. Znači, Grad će raspisati natječaj za poduzetnike početnike koji se mogu prijaviti i ovdje si osigurati ured. Inkubator je kompletno opremljen infrastrukturno, namještajem, informatičkom opremom…i doslovce, poduzetnik treba doći sa svojim laptopom, uključiti se i početi raditi. Već smo imali nekoliko upita zainteresiranih – rekla je M.Šarić.
Svi oni koji se žele useliti u novi objekt, to će moći po uvjetima kao i u već postojećem Poduzetničkom inkubatoru u pleterničkoj gospodarskoj zoni.
– Prvu godinu najam neće plaćati, drugu godinu će plaćati 25 posto, treću 50 i tek četvrtu godinu će morati platiti puni najam. Uz to što dobiju najam po tim cijenama, plaćat će samo nešto malo režijskih troškova a sve drugo im je osigurano: od čišćenja i ostalog što je potrebno za funkcioniranje zgrade. Osim toga, mogu se prijaviti i na naš program razvoja gospodarstva Grada Pleternice gdje svaki poduzetnik početnik može dobiti 20 000 kuna godišnje za strojeve, opremu, uređenje poslovnog prostora i slično – dodala je gradonačelnica.
Podsjetimo, prvi ugovor o izgradnji E-inkubatora potpisan je u prosincu 2017.godine a riječ je o projektu vrijednom 8,3 milijuna kuna. Sufinanciranje EU je 93 posto. Nova poslovna zgrada, namijenjena IT sektoru, prostire se na 417 m2 površine, u njoj su 11 ureda, 4 box ureda, dvije video konferencijske dvorane, virtualna recepcija, dvije arhive, skladišni prostor te kuhinja.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi