Search
Close this search box.

EDUKACIJA NAJMLAĐIH Više od 160 požeških učenika usvojilo znanja u kampanji projekta „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“

U sportskoj dvorani Osnovne škole Dobriše Cesarića u Požegi održan je edukativni događaj „Usvoji znanja da šteta bude manja“.
Više od 160 učenika iz četiri požeške škole upoznalo se s edukacijskim modelima potresa, poplave i erozije kao i prijetnjama i neočekivanim situacijama. Istovremeno su dobili informacije kako i sami mogu doprinijeti smanjenju rizika od katastrofa. Učenici su vrlo aktivno sudjelovali u prezentacijama pokazujući zavidnu razinu znanja o preventivnim mjerama koje ublažavaju posljedice katastrofa. Svi sudionici su dobili korisne edukacijske materijale uz pomoć kojih se mogu dodatno informirati o ovaj važnoj životnoj temi.

 

Projektom “Na putu do smanjenja rizika od katastrofa” educira se djecu i javnost o mogućnostima smanjenja rizika od katastrofa i prilagodbe okolišnim izazovima te sposobnosti reagiranja kako bi se izbjegla stradanja ljudi i štete. Usvojenim znanjem i pripremljenošću građani mogu utjecati na rizike te izbjeći i smanjiti stradanja i štete.
Kampanja, koja je počela u Zagrebu 6. studenoga, a završila u ponedjeljak u Požegi, obuhvatila je 21 grad te je dio je projekta “Na putu smanjenja rizika od katastrofa”. Projekt provodi Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova RH u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Cilj je projekta educirati javnost o važnosti smanjenja rizika od katastrofa, a sufinancirala ga je Europska unija iz Kohezijskog fonda, unutar Operativnog programa konkurentnost i kohezija. Vrijednost projekta je 1.925.406,64 EUR.

Izvor: Branko Tabak

 

Vezano
Vezano