Search
Close this search box.

EUROPSKO KUGLAČKO PRVENSTVO ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE Požeška kuglačica Željka Peška osvojila četiri medalje-hrvatska reprezentacija najuspješnija

Na održanom 21. IBSA Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe u Apatinu u Srbiji sudjelovalo je devet reprezentacija: Srbija, Njemačka, Slovenija, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Rumunjska i Hrvatska. Najuspješnija je bila Hrvatska s osvojenih 15 medalja: 5 zlatnih, 4 srebrne i 6 brončanih. Požeška kuglačica Željka Peška osvojila je zlatnu medalju u mješovitom paru s Osječaninom Duškom Božićem, srebrnu  u kombinaciji, srebrnu pojedinačno i brončanu medalju ekipno. Željkin trener Željko Lončar je govoreći o održanom prvenstvu napomenuo kako su naporno radili tijekom cijele godine.

Odlične pripreme u Zaprešiću i Apatinu

-Odradili smo odlične pripreme u Zaprešiću i Apatinu te na natjecanju potvrdili da je Hrvatska najbolja reprezentacija u Europi. Željka je osvojila dvije očekivane srebrne medalje (kombinacija i pojedinačno) jer je teško bilo očekivati da će biti bolja od naše najbolje kuglačice Ruže Markešić koja je u tim disciplinama dokazala da je najbolja osvojivši dva zlata. Ipak, Željka je postala prvakinja Europe u mješovitom paru s Osječaninom Duškom Božićem. Kao članica reprezentacije Hrvatske okitila se i brončanom medaljom. Kao trener zadovoljan sam prikazanim igrama i rezultatima. Osobno mi je žao što Željka nije iskoristila nešto lošiju igru Ruže u pojedinačnom nastupu i osvajanje naslova europske prvakinje, te što ženska reprezentacija nije osvojila sjajniju medalju od brončane jer to po kvaliteti može. Željka ima kontinuitet i ponovila je uspjeh s prošlog europskog prvenstva. Sljedeće europsko prvenstvo održat će se u Rumunjskoj, potom u Slovačkoj, a vjerujte da  ćemo biti spremni-zaključio je trener Ž. Lončar.

Pripremio: I. T.

Foto: Požeški športski savez

 

Vezano
Vezano