Search
Close this search box.

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA Daljnja Erasmus suradnja sa sveučilištima iz Uzbekistana i Cipra- fokus na turizam

Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi uspješno nastavlja međunarodnu suradnju sa partnerskim institucijama i na taj način povećava međunarodnu vidljivost institucije i kontakte sa renomiranim inozemnim profesorima koji također gostuju preko projekata u Požegi i time podižu kvalitetu nastave.
U razdoblju od 26. travnja do 30. travnja 2024. godine, u okviru Erasmus+ mobilnost osoblja u svrhu usavršavanja Maja Čabraja, Brigita Zubović, Danijela Hrmić, i Ivana Mikić posjetile su Neapolis University Pafos, u Pafosu, Cipar. U okviru mobilnosti organiziran je obilazak Sveučilišta i upoznavanje sa zaposlenicima i organizacijom rada te je održan sastanak vezan za Erasmus+ suradnju te suradnju na drugim projektima sa institucijskom Erasmus+ koordinatoricom i službenicom za zaštitu podataka Ilianom Keli. Također je dogovorena odlazna i dolazna mobilnost studenata u svrhu stručne prakse za studente. Tijekom mobilnosti, održan je i sastanak s Angelom Marinou, Erasmus koordinatoricom i Ginom Saava, voditeljicom ureda za dolazne studente sa partnerske institucije InterNapa Colleg iz Ayia Nape koje su bile posrednice pri ostvarivanju stručne prakse u grupi Grecian Hotela gdje će stručnu praksu obavljati tri studentice 3. godine studija Enogastronomija, Marija Grgić, Tina Matoković i Lara Zadravec.

Nastavak suradnje sa Uzbekistanom ostvaren je predavanjima za studente iz područja turizma i radnim sastancima sa profesorom Alexom Candorom (Team University) i dekanom Erdoganom Ekizom sa Fakulteta za turizam i hotelski menadžment (Central Asian University) koje su održali prodekan za razvoj i poslovanje Berislav Andrlić i akademski Erasmus koordinator Marko Šostar. Prilikom posjeta koji se održao od 2.svibnja do 8. svibnja 2024. godine dogovoreni su i daljnji projekti, zajedničke publikacije i organizacije konferencija iz područja ponašanja potrošača u turizmu, elektroničkog marketinga i brendiranja turističkih destinacija.

Izvor: FTRR

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega