Search
Close this search box.

„FESTIVAL KULENA&VINA” Šampio 43. požeške Kulenijade je “Kulen Novosel” iz Gata

Jučer je započela dvodnevna manifestacija „Festival kulena&vina“ koju organiziraju Turistička zajednica Grada Požege i Udruga Požeški čuvari baštine.
U sklopu nje održana je i 43.požeška Kulenijada koja je ‘iznjedrila’ novog šampiona – „Kulen Novosel” iz Gata. Osim poklona organizatora, kojeg su dobili i drugi natjecatelji, pobjednik je osvojio i 400 eura.
Obračajući se prisutnima na svečanosti proglašenja najboljih kulenova, direktorica TZ Požega Mirna Šimunović Svoboda je istaknula kako je Kulenijada ove godine, osim proizvođača iz Slavonije, okupila i one iz Karlovačke, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke županije i Grada Zagreba. Ukupno je prijavljeno 59 uzoraka a ocijenjeno je njih 54. Podijeljen je veći broj brončanih i srebrnih medalja dok su zlatne dobili: Sara Petersdorfer, Siniša Jurić, Fides Novosel, Ovan Ostrugač, Kristijan Novosel, Dezider Medve, Nikola Barišić, OPG Ćorić te Vladimir i Ivan Kesić. Nagrade su im uručili Mirna Šimunović Svoboda, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević i gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić.

„Festival kulena&vina” nastavlja se danas u požeškoj Šetališnoj zoni gdje će građani najbolje kulenove moći besplatno degustirati od 11 sati. Na istom prostoru će se održati i Sajam antikviteta.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu