Search
Close this search box.

FORUM ŽENA SDP-A POŽEGA Humanitarna akcija “Omiljeni cvijet Ane Rukavine”

Socijaldemokratski forum žena Gradske organizacije SDP-a Požega pridružio se nacionalnoj humanitarnoj akciji “Omiljeni cvijet Ane Rukavine” koji se po 11. puta održao u 90 gradova u Hrvatskoj. Članovi SDP-a su prikupljali donacije za Zakladu Ane Rukavine, dijelili njen omiljeni cvijet – tulipan, i promotivne materijale.
Cilj akcije je poduprijeti Zakladu Ana Rukavina i aktivnosti kojima se doprinosi razvoju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i radu Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina, kao i promicanju i poticanju mladih stručnjakinja i stručnjaka u području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.
– Izuzetno smo ponosni što je i ove godine je održana humanitarna akcija „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“ i to 11. put. Akcija se organizira na razini cijele Hrvatske, na 90 lokacija, a priloge prikupljene donacijom sredstava i podjelom tulipana Forum žena SDP-a donirat će Zakladi Ana Rukavina.
U Hrvatskom registru potencijalnih darivatelja matičnih stanica je upisano 61.983 darivatelja, dok je broj tipiziranih darivatelja je 61.891. Iz Hrvatskog registra do sada su napravljene 162 transplantacije. Pacijenti koji se liječe od leukemije, limfoma, mijeloma ili sličnih hematoloških bolesti su najčešći korisnici krvotvornih matičnih stanica. Potencijalni darivatelj se može javiti u jedan od 8 transfuzijskih centara ili putem organiziranih akcija koje Zaklada organizira.
Podsjetimo, za vrijeme Aninog liječenja u Hrvatskoj nije postojao dovoljno razvijen sustav dobrovoljnog darivanja koštane srži te na ovaj način nastojimo ukazati na važnost Registra. Osim prikupljanja što više sredstava za ovu svrhu, cilj nam je i osvijestiti sve naše sugrađane da se lijek nalazi u svima nama te da svatko od nas može pomoći oboljelima.
SDP kontinuirano nastoji ukazati na važnost poboljšanja sustava zdravstvene zaštite, ali i važnost dostupnosti zdravstvene zaštite za sve građane podjednako.
Zahvaljujemo svim građanima koji su se do sada odazvali ovoj akciji i podržali rad Zaklade – istakla je saborska zastupnica SDP-a Martina Vlašić Iljkić, koordinatorica požeške akcije.

Izvor: Požeška kronika

Vezano
Vezano