Search
Close this search box.

FOTONATJEČAJ I IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „KNJIGA SVAKI DAN” 2022. Snimi sliku profila odabrane knjige, osvoji 1000 kuna i sudjeluj u izložbi fotografija

Projekt Knjiga svaki dan svim zaljubljenicima u fotografiju i književnost pruža mogućnost da izraze svoju kreativnost, osvoje vrijedne nagrade te dobiju priliku da njihov rad bude izložen u Gradskoj knjižnici Požega, a zatim i u drugim knjižnicama. Ovogodišnji foto zadatak je odabrati knjigu, zamisliti da ista ima profilnu fotografiju na društvenoj mreži te osmisliti kojom bi se scenom najbolje pokazao identitet, tema ili konkretna slika iz te knjige.
Riječ je o projektu koji s ciljem poticanja kreativnog izražavanja spajanjem književnosti i fotografije te njegovanjem vizualne kulture, Gradska knjižnica Požega provodi od 2014. godine, uz potporu Ministarstva kulture i medija. Projekt koji podrazumijeva fotonatječaj i izložbu fotografija te međuknjižničnu suradnju, temom je uvijek vezan uz knjigu i čitanje. Ove se godine natječaj i izložba naziva Slika profila provode na temu Zamišljeni identitet odabrane knjige.
Tvoj je foto zadatak odabrati knjigu koja te inspirira, zamisliti da ista ima profilnu fotografiju na društvenoj mreži te osmisliti kojom bi se scenom najbolje pokazao identitet, tema ili konkretna slika iz te knjige. Rezultat tog kreativnog procesa treba biti fotografija koja na neki način prikazuje identitet knjige prema tvom doživljaju te sadržajno funkcionira kao zamišljena profilna fotografija na zamišljenoj društvenoj mreži. Zadani omjer fotografije je kvadratni (1:1) jer će se odabrane fotografije u pripremi izložbe rezati u oblik kruga, stoga prilikom planiranja fotografske kompozicije svakako uzmi u obzir ovu informaciju. Traži se kreativnost te fotografije naslovnice odabrane knjige neće biti prihvaćene u natječaj!
Nakon što odabereš knjigu, osmisliš scenu te odabranoj knjizi daš jedinstvenu profilnu sliku, uvjeri se da ispunjavaš uvjete natječaja, a zatim pošalji fotografiju na e-mail knjigasvakidan@gmail.com.
Stručno prosudbeno povjerenstvo odabrat će tri najuspješnija rada koja osvajaju vrijedne nagrade, od kojih je glavna novčana u iznosu od 1000 kuna, te najuspješnije fotografije koje sudjeluju u izložbi. Ove će godine pristigle fotografije vrednovati povjerenstvo u sastavu: Damira Hoyke (fotograf), Barbare Slade Jagotić (marketing stručnjakinja), Hrvoja Mikolčevića (fotograf) i Aleksandre Šutalo kao predsjednice Povjerenstva i predstavnice organizatora.
Natječaj je otvoren od 20. ožujka do 15. travnja 2022.
Izložba i uručivanje nagrada u Noći knjige
Svečano proglašenje pobjednika i otvorenje izložbe fotografija “Knjiga svaki dan 2022. – Slika profila” bit će organizirano 22. travnja 2022. u okviru programa Noći knjige u Gradskoj knjižnici Požega. Tom će prilikom autorima odabranima u izložbu biti uručena priznanja, a nagrađenim autorima nagrade. Nakon što je pogledaju posjetitelji Gradske knjižnice Požega, izložba će gostovati i u drugim gradovima Hrvatske.
Više informacija potraži na www.gkpz.hr/foto-natjecaj.
Otvori knjigu, pronađi inspiraciju, osmisli scenu, daj odabranoj knjizi jedinstvenu profilnu sliku i sudjeluj u projektu Knjiga svaki dan 2022!

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano