Search
Close this search box.

FOTOZABILJEŠKA Grad Pleternica i Pleternički komunalac d.o.o. udruzi „Srce za lutalice” donirali 700 kilograma hrane za pse!

Udruzi za zaštitu životinja „Srce za lutalice”, koja ima sjedište u Frkljevcima, Grad Pleternica i Pleternički komunalac d.o.o. donirali su veliku količinu hrane za pse.
– Nikad do sad nisam vidjela ovoliku količinu hrane niti nam je skladište ikad bilo ovako puno. Mogu se pohvaliti da smo narednih par mjeseci mirni što se tiče hrane. Stiglo nam je 700 kilograma hrane, u ružičastim vrećama je 300 kilograma hrane za štence, a u crvenima je 400 kilograma za odrasle pse. Koliko će ovo trajati ovisi o tome koliko ćemo imati pasa na skrbi, jer donedavno smo trošili 15kg na dan kad smo imali puno velikih pasa, sad se to smanjilo na pola. Ovo je još jedna potvrda da grad Pleternica ima sluha za napuštene životinje – kazala je zadovoljno predsjednica udruge Valentina Lazarić. Inače, Grad Pleternica pomaže i financijski pa je prošle godine Udruzi za rad osigurao 4000 eura.
Podsjetimo takiođei kako Grad Pleternica pomaže i vlasnicima pasa, koji to žele, na način da sufinancira kastraciju/sterilizaciju te njihovo čipiranje. Nažalost još uvijek je veliki broj neodgovornih vlasnika koji pse napuštaju i ne brinu o njima: tijekom 2023.godine u udrugu su komunalci dovezli, ili su volonteri udruge po dojavi sami išli po njih, 109 pasa od kojih je 97 potom udomljeno.

 

Tekst: V.Milković

Foto: Srce za lutalice

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega