Najčitanije

 • Fotogalerije

  FOTOZABILJEŠKA Na Fišijadi u Pleternici i članice Udruge „Uzorne hrvatske seoske žene” – ugostila ih prošlogodišnja prva pratilja Matea Bello!

  Na ovogodišnjoj pleterničkoj Fišijadi okupili su se natjecatelji, grupno ili pojedinačno, iz raznih mjesta, odnosno udruga a posebno je zanimljiva bila natjecateljska ekipa iz više županija – bile su to članice Udruge „Uzorne hrvatske seoske žene”. Ugostila ih je na svom imanju prošlogodišnja predstavnica naše županije na natjecanju za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu, Pleterničanka Matea Bello.
  – Ja sam Katica Jerleković, predsjednica Udruge uzornih hrvatskih seoskih žena, udruge koja je jedinstvena na nivou Republike Hrvatske. Danas udruga gostuje u Pleternici, u Požeško-slavonskoj županiji, i drago nam je što smo došle ovdje zato što imate prvu pratilju na prošlogodišnjem natjecanju za najuzorniju hrvatsku seosku ženu Mateu Bello. Tu je i Nataša Abramović, također članica naše udruge iz vaše županije. Osim njih, u ekipi su i uzorne seoske žene iz Sisačko-moslavačke, Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Inače, ove godine će se natjecanje za najuzorniju hrvatsku seosku ženu održati u Međimurskoj županiji i sad kreće obilazak kandidatkinja koje su se prijavile. Imamo za sada prijavljeno 20-ak žena iz 16 županija – rekla je K.Jerleković. Dodala je i kako se Matea sprema na zanimljivo putovanje.
  – Da, sve članice udruge koje su prošle godine sudjelovale na izboru idemo u Bruxelles, u EU parlament kod gospođe Sunčane Glavak. Idemo u nedjelju 26. i sve se veselimo putu i druženju. Bit ćemo tamo dva dana, razgledat ćemo Parlament, imamo i program u gradu a i slobodno vrijeme. S nama idu i mladi poljoprivrednici – rekla je M.Bello.

  Tekst i foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači