Search
Close this search box.

FOTOZABILJEŠKA U OŠ Antuna Kanižlića obilježili Dan crvenih haljina

– Pridružili smo se i ove godine javnozdravstvenoj kampanji “Dan crvenih haljina” kojom se želi podići svijest o moždanom udaru kod žena – objavljeno je na facebook stranici OŠ Antuna Kanižlića.

Dan crvenih haljina obilježen je i u nekim drugim sredinama kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena. U Hrvatskoj se taj dan, inače, obilježava od 2019.godina.
Prva kampanja „Dan crvenih haljina“, #nosicrveno, odnosno, „Go Red for Women“ pokrenuta je u Americi, a danas je to međunarodna kampanja posvećena prevenciji, dijagnostici i kontroli kardiovaskularnih bolesti, što uključuje bolesti krvnih žila, srca i mozga kod žena. Simbol je kampanje crvena haljina – haljina kao univerzalna slika žene i crvena kao boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja.
Kampanja ima za cilj potaknuti žene da se brinu o svom zdravlju, prvenstveno zdravlju srca i krvnih žila, jer je većinu tih bolesti moguće spriječiti zdravim životnim navikama, a isto tako želi potaknuti stručnjake u zdravstvu da obrate posebnu pozornost na srčani i moždani udar kod žena, zbog njihovih razlika u odnosu na muškarce.

Pripremila: V.Milković
Foto: OŠ Antuna Kanižlića

 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega