Najčitanije

 • Fotogalerije

  FOTOZABILJEŠKA Vinko i Matej u vožnji dvoprega s inozemnom konkurencijom uspješno branili boje Konjičkog kluba Pleternica!

  Međunarodni konjički turnir u Pleternici minulog je vikenda okupio vozače iz osam država koji su se natjecali u raznim kategorijama. U toj ‘eliti’ našla su se i dva dvoprega Konjičkog kluba Pleternica koje su vozili Vinko Katić i Matej Bello pa, iako nisu osvojili pobjedničke pehare, uspješno su branili boje svog kluba.


  Mlađi, Matej Bello, natječe se tek četiri godine. – Suvozačica mi je bila supruga Anita. Zadovoljan sam rezultatom. Obzirom da smo imali stanku i koliko smo se pripremali, uspješno smo odradili ono što smo si odredili – kazao je na kraju natjecanja Matej.


  Vinko Katić, sin Stjepana Katića koji je prije dvadesetak godina i pokrenuo pleternički turnir i na njemu se natjecao, znatno je iskusniji. Imao je podužu stanku u natjecanjima, a onda su ‘proradili geni’, stigla je i ponuda za nastavak od Stjepana Matijevića, koji mu je sad suvozač i … – Jako, jako sam zadovoljan. Koliko se radilo i treniralo, zapravo je izvrsno. Vozio sam kao junior, a onda sam imao stanku nekih šest-sedam godina. Prošle godine sam ponovo krenuo s natjecanjima. Gospodin Matijević mi je ponudio da se natječem s njegovim konjima i tako je i bilo – ispričao je Vinko.

  – Moja ljubav prema konjima je, rekao bih, genetska…a Vinko je dobar vozač i tako smo krenuli na natjecanja. Prošle godine smo osvojili Croatia Cup – dodao je S.Matijević.
  Kažimo još samo kako je Vinko u revijalnoj noćnoj utrci u petak osvojio drugo mjesto i 300 eura a sad pleterničku ekipu čeka još nekoliko natjecanja – u Đakovu, Feričancima…
  Naravno, želimo im puno uspjeha a dogodine, vidimo se ponovo na pleterničkom hipodromu.

  Tekst i foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači