Search
Close this search box.

GDJE SU, ŠTO RADE? Ranka Njegovanović je kao djevojčica dobila nagradu „Ponos Hrvatske” a jučer je kao gospođa Pavlović dobila fakultetsku diplomu!

Sjećate li se Požežanke Ranke Njegovanović? Kao djevojčica je dobila nagradu „Ponos Hrvatske” ali nakon toga, šira javnost o njoj više nije ništa čula.
Gdje je, što radi?
– U međuvremenu sam se udala, zaposlila i evo, završila fakultet – rekla nam je Ranka kratko nakon jučerašnje promocije prve generacije diplomanata na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi. No, njena životna priča, iako su joj na ramenima tek 20 i koja, nije ni kratka ni jednostavna.
O Ranki su mediji prvi put pisali krajem 2010.godine kad se pročulo da kao 10-godišnja djevojčica brine o teško bolesnoj i nepokretnoj majci, starima i također bolesnima prabaki i pradjedu, te trogodišnjem bratu dok je otac radio kako bi osigurao osnovna sredstva za višečlanu obitelj. Usprkos svemu, Ranka je bila odlična učenica OŠ Julija Kempfa. Zbog svega toga, našla se među 24-ero dobitnika nagrade „Ponos Hrvatske” za 2011.godinu, koja se dodjeljuje osobama zbog njihove dobrote, humanosti i nesebičnog rada. Kad je u siječnju 2012. izašla na pozornicu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu preuzeti svoju nagradu, pobrala je najveći aplauz. Medijima je nakon toga rekla kako želi nastaviti školovati se – i učinila je to. Prije diplome se zaposlila u jednom trgovačkom centru a u kolovozu prošle godine i udala za Josipa Pavlovića.
– Upoznao nas je facebook prije osam godina, a onda smo i prohodali. Znam sve od početka o Ranki. Kad mi je rekla da se upisuje na fakultet, bilo mi je u početku malo čudno. I krenula je ali, bilo je trenutaka kad mi je govorila: Joj, ja to neću završiti, ja ne mogu, odustat ću. Rekao sam joj: Nećeš odustati, ako si započela onda ćeš i nastaviti. I evo, dočekali smo i taj dan da je diplomirala, da je stala na svoje noge – ispričao je Josip, koji je s Rankinim bratom Markom promatrao promociju iz prvog reda. Naravno, s velikim buketom cvijeća u ruci.
A, kakvi su Rankini planovi?
– Završila sam smjer računovodstvo, potražit ću posao u struci. Svaki dan je novi izazov, vidjet ćemo – odgovorila je opet kratko.
Nikad Ranka nije voljela puno pričati, za nju su govorila njena djela – bila je i ostala je „Ponos Hrvatske”!

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…