Search
Close this search box.

GIMNAZIJA POŽEGA Na državnim natjecanjima sudjelovalo čak 65 učenika ove škole!

Školska godina, koja upravo završava, bila je vrlo uspješna za učenike i mentore Gimnazije Požega: na državnim natjecanjima sudjelovalo je čak 65 učenika te škole i to na 12 državnih natjecanja iz znanja i kreativnosti i 6 natjecanja iz sporta. Veliki uspjeh postignut je na državnoj razini natjecanja iz hrvatskog jezika na kojoj su naši učenici osvojili 1. mjesto u kategoriji 2. razreda (Lana Radošić) i 3. mjesto u kategoriji 4. razreda (Dinko Maslač). Također ističemo i ulazak naše učenice Ene Špoler u državnu reprezentaciju Turnira mladih prirodoslovaca.
U škpolskoj knjižnici Gimnazije Požega održan je prigodan susret s učenicima i mentorima koji su sudjelovali na državnim razinama natjecanja. Ravnateljica škole dr. sc. Vesna Vlašić obratila se prisutnima i zahvalila na uspjesima:- ” U današnjem svečanom trenutku okupili su se svi sudionici državnih natjecanja zajedno s mentorima. Želim vam svima zahvaliti jer vi ste zaslužni što se ime naše škole spominje kao jedna od najboljih odgojno-obrazovnih institucija u Hrvatskoj. Hvala vam na tome! Pokazali ste zavidno znanje iz gotovo svih predmeta. Pokazali ste kreativnost i vještinu. Svi zajedno ste potvrdili da je naša slavna škola bogate kulturne povijesti kroz čitavu svoju povijest imala jednako kvalitetne učenike i profesore. Još jednom ste potvrdili da smo škola s najboljim učenicima i profesorima. Zbog toga sam jako ponosna i čestitam vam svima! – rekla je ravnateljica Vlašić.
Svim učenicima i njihovim mentorima uručeni su prigodni pokloni, a nakon službenog dijela organizirano je i druženje uz domjenak. Djelić atmosfere možete vidjeti u bogatoj fotogaleriji. Autorica fotografija je Terezija Tomić (2.a).

Izvor: Gimnazija Požega/ V.Milković

Vezano
Vezano