Najčitanije

 • Fotogalerije

  GIMNAZIJA POŽEGA Započela je Ljetna škola znanosti

  Nakon dvije godine stanke, zbog epidemije koronavirusa, Gimnazija Požega ponovo je domaćin Ljetne škole znanosti. U razdoblju od 24. srpnja do 14. kolovoza sudionici Škole će sudjelovati u različitim znanstvenim radionicama, a održat će se i brojna predavanja međunarodnih znanstvenika. Sve prisutne, u ime ravnateljice, pozdravila je profesorica Nataša Puljašić i zaželjela im dobrodošlicu i uspješan rad.

  Ljetna škola znanosti međunarodna je ljetna radionica pokrenuta 2001. godine u organizaciji Društva za obrazovanje izvan okvira Požega (Hrvatska). Program je namijenjen srednjoškolcima i nudi raznoliku paletu istraživačkih projekata i predavanja u područjima znanosti i tehnologije.
  Ljetna škola znanosti organizirana je u dva kampa: S 3 (za 9. i 10. razred) i S 3 ++ (za 11. i 12. razred), gdje učenici imaju priliku raditi u malim grupama na pravom znanstvenom projektu, vođeni mentor. To je popraćeno večernjim predavanjima eminentnih znanstvenika iz cijelog svijeta. Zbog naših međunarodnih prijatelja i kolega, službeni jezik Škole je engleski.

  Tekst: Gimnazija Požega/ V.Milković

  Foto: Gimnazija Požega

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači