Search
Close this search box.

GLAZBENA  ŠKOLA POŽEGA Ana Marija Ralašić i Hana Knežević stipendistice Zaklade Marin Čilić

Učenice Glazbene škole Požega Ana Marija Ralašić i Hana Knežević ovogodišnje su stipendistice Zaklade Marin Čilć. Ana Marija i Hana su među deset odabranih dobitnika glazbenih stipendija i na tome im od srca čestitamo! Ana Marija je učenica klavira 5. razreda osnovne glazbene škole u klasi Marije Milinković, prof. savjetnik. Ističe se odličnim uspjehom i marljivošću. Nastupala je na svim značajnijim nastupima u školi, odlazi na brojna županijska, državna i međunarodna natjecanja na kojima osvaja zapažene nagrade. Nastupala je na tradicionalnom festivalu Darko Lukić u Osijeku koji poziva renomirane mlade umjetnike iz Hrvatske i šire. Dvije godine zaredom kao najbolja učenica svoje generacije dobiva nagradu Glazbene škole Požega u projektu Poticanje izvrsnosti. Kreativnog je duha, potiče i raduje se uspjesima drugih učenika.

Hana Knežević učenica je 2. razreda srednje glazbene škole u klavirskoj klasi profesorice Matee Šeremet. Značajno se ističe svojim radom i zalaganjem, aktivnim sudjelovanjem na svim nastupima i projektima škole. Bilježi izvrsne uspjehe na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Hana osim što postiže odlične uspjehe kao solist, uspješna je i s komornim sastavima: trio glasovir i dvije trube, te glasovirski duo s kojim osvaja i Oskara znanja na 59. državnom hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe. I dalje aktivno sudjeluje u projektima Glazbene škole Kontesa Dora u rodnim Našicama.

Svečanost dodjele stipendija održana je 2. veljače 2022. u zagrebačkom hotelu Esplanade, a naš proslavljeni tenisač Marin Čilić tom je prigodom izjavio sljedeće:

„Ovi mladi stipendisti su razlog zašto me ovo čini sretnim i ponosnim. Kada čitam njihova motivacijska pisma, kroz riječi osjetim koliku ljubav i strast imaju za ono čime se bave, koliko je tu prepreka, odricanja, a svjestan sam koliko je trnovit i težak put do zvijezda. Tako da mi iz Zaklade Marin Čilić želimo biti odskočna daska na njihovom zahtjevnom putu, da ih nagradimo za sve dosadašnje uspjehe i pokusamo ih potaknuti da zapnu još jače u nastavku njihovog puta prema snovima“.

Izvor: Glazbena škola Požega

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi
Misa večere Gospodnje