Search
Close this search box.

GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA Inauguracija novog koncertnog klavira vrijednog 152 000 eura bit 21.studenog

Glazbena škola Požega nabavila je novi, 152.408,00 eura vrijedan, koncertni klavir čija će inauguracija biti 21.studenog u 19,30 sati. Najavio je danas ovo na konferenciji za novinare ravnatelj škole prof. Alen Kovačević.
Novi klavir je marke Steinway & Sons model C a selekciju u hamburškoj tvornici klavira Steinway & Sons vodio je red. prof. art. Srđan Čaldarović, zaposlenik Muzičke akademije u Zagrebu. Profesor Čaldarević će klavir i predstaviti na koncertu 21.studenog zajedno s još tri vrsna pijanista a to su Petar Klasan, Ivan Krpan i Konstantin Krasnitski.

 

– Vrijednost klavira iznosi 152.408,00 € od čega je Požeško-slavonska županija osigurala 55.000,00 €, Grad Požega 34.300,00 € dok je ostala sredstva osigurala škola kroz mjere višegodišnje štednje. Zahvaljujemo se županijskim i gradskim vlastima što su prepoznali našu potrebu te nas podržali u ovom projektu – rekao je ravnatelj Kovačević.
Treba podsjetiti kako Glazbena škola Požega već posjeduje jedan iznimno vrijedan koncertni klavir marke Steinway & Sons D-274 koji je nabavljen 2019.godine.
– Ovo je još jedna nagrada, prvenstveno našim učenicima, a koju smatramo apsolutno zasluženoj  jer rezultati iz šk. god. 2023./2024. nas svrstavaju među najuspješnije glazbene škole u Hrvatskoj. Stipendisti zaklade Marin Čilić, 30 predstavnika na Državnom natjecanju, osvojenih 200-tinjak nagrada na raznim natjecanjima od kojih su najvrjednija 6 Oskara znanja, 8 maturanata upisanih na Muzičku akademiju u Zagrebu, održanih gotovo 100 koncerata samo su jedni od rezultata kojim se dičimo. Danas Glazbenu školu Požega pohađa preko 550 učenika, a zaposleno je gotovo 90 osoba – dodao je A.Kovačević.

 

Inauguracijski koncert novog koncertnog klavira Glazbene škole Požega će biti najavljen i kroz gostovanje u emisiji Dobro jutro Hrvatska 20. 11. 2023. Inače, ulaz na koncert se neće naplaćivati.
– Nakon održavanja inauguracijskog koncerta i Državnog natjecanja za komorne sastave kojemu smo mi domaćin, novi koncertni klavir smjestit ćemo u Plavu dvoranu naše škole – zaključio je prof.Kovačević.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…