GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA Inauguracija novog koncertnog klavira vrijednog 152 000 eura bit 21.studenog

Glazbena škola Požega nabavila je novi, 152.408,00 eura vrijedan, koncertni klavir čija će inauguracija biti 21.studenog u 19,30 sati. Najavio je danas ovo na konferenciji za novinare ravnatelj škole prof. Alen Kovačević.
Novi klavir je marke Steinway & Sons model C a selekciju u hamburškoj tvornici klavira Steinway & Sons vodio je red. prof. art. Srđan Čaldarović, zaposlenik Muzičke akademije u Zagrebu. Profesor Čaldarević će klavir i predstaviti na koncertu 21.studenog zajedno s još tri vrsna pijanista a to su Petar Klasan, Ivan Krpan i Konstantin Krasnitski.

 

– Vrijednost klavira iznosi 152.408,00 € od čega je Požeško-slavonska županija osigurala 55.000,00 €, Grad Požega 34.300,00 € dok je ostala sredstva osigurala škola kroz mjere višegodišnje štednje. Zahvaljujemo se županijskim i gradskim vlastima što su prepoznali našu potrebu te nas podržali u ovom projektu – rekao je ravnatelj Kovačević.
Treba podsjetiti kako Glazbena škola Požega već posjeduje jedan iznimno vrijedan koncertni klavir marke Steinway & Sons D-274 koji je nabavljen 2019.godine.
– Ovo je još jedna nagrada, prvenstveno našim učenicima, a koju smatramo apsolutno zasluženoj  jer rezultati iz šk. god. 2023./2024. nas svrstavaju među najuspješnije glazbene škole u Hrvatskoj. Stipendisti zaklade Marin Čilić, 30 predstavnika na Državnom natjecanju, osvojenih 200-tinjak nagrada na raznim natjecanjima od kojih su najvrjednija 6 Oskara znanja, 8 maturanata upisanih na Muzičku akademiju u Zagrebu, održanih gotovo 100 koncerata samo su jedni od rezultata kojim se dičimo. Danas Glazbenu školu Požega pohađa preko 550 učenika, a zaposleno je gotovo 90 osoba – dodao je A.Kovačević.

 

Inauguracijski koncert novog koncertnog klavira Glazbene škole Požega će biti najavljen i kroz gostovanje u emisiji Dobro jutro Hrvatska 20. 11. 2023. Inače, ulaz na koncert se neće naplaćivati.
– Nakon održavanja inauguracijskog koncerta i Državnog natjecanja za komorne sastave kojemu smo mi domaćin, novi koncertni klavir smjestit ćemo u Plavu dvoranu naše škole – zaključio je prof.Kovačević.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano