Search
Close this search box.

GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA Koncert ispred katedrale

Sinoć je na prekrasnom trgu ispred Katedrale sv. Terezije Avilske u Požegi održan je koncert na kojem su solisti i školski zborovi izveli stilski raznolik i prostoru prilagođen program.
U svibnju 2018. godine održao se prvi koncert učenika i profesora Glazbene škole Požega ispred požeške Katedrale. Bio je to prvi koncert na otvorenom, u cijelosti osmišljen i ostvaren snagama djelatnika i učenika škole.
Ove godine su se kao i prijašnjih predstavili svi zborovi naše škole,  od najmanjih osnovnoškolaca do srednjoškolskog mješovitog zbora. Svoja dostignuća prezentirali su i ovogodišnji najuspješniji solisti, naši oskarovci, osvajači najviših nagrada na državnom natjecanju kao i laureati međunarodnih natjecanja.
Izazovno je i edukativno bilo realizirati koncert na otvorenome zbog snalaženja izvođača u novim uvjetima, uz uvažavanje akustičnih i prostornih specifičnosti.
Svi mladi glazbenici vođeni marljivim mentorima pokazali su zavidnu razinu muziciranja, a dobroj atmosferi koncerta pridonijela je brojna publika koja je pljeskom snažno podržala i ohrabrila mlade izvođače.

Izvor: Glazbena škola Požega

Vezano
Vezano