Najčitanije

 • Fotogalerije

  GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA Obilježen Dan mimoza

  U Glazbenoj školi Požega jučer je obilježen Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice – Dan mimoza, dok će se tjedan prevencije raka vrata maternice obilježiti u tjednu od 16. do 22. siječnja 2023. godine – Europski tjedan prevencije raka vrata maternice obilježava se svake godine u trećem tjednu siječnja.


  Dan mimoza u Glazbenoj školi Požega obilježen je tijekom velikog odmora te predavanjem u Plavoj dvorani u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Zavodom za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.
  Studentice 6. godine medicine informirale su učenike i učenice o kvalitetnim i stručnim izvorima informacija o spolnom zdravlju i načinima sprječavanja raka vrata maternice te su bile na raspolaganju za daljnja pitanja i nedoumice o temama važnim za zdravlje.


  U Republici Hrvatskoj je za sve zainteresirane učenike/ce završnog razreda osnovne škole omogućeno besplatno cijepljenje protiv HPV-a. Osim spomenutih, cijepljenje je besplatno i za učenike/ce srednjih škola, te su otvoreni i mini punktovi pri školskoj ambulanti, za sve zainteresirane do 25. godine života. Spomenutu populaciju cjepi specijalist školske medicine nadležan za školu koju učenik pohađa te mu se svi zainteresirani učenici i roditelji mogu obratiti za dodatne informacije.

  Poveznica na web stranicu Neću rak: https://necurak.hzjz.hr/cesta-pitanja/
  Poveznica na web stranicu i aplikaciju Spolno zdravlje: 
  https://spolnozdravlje.hr/
  Brošura: Što svaka žena treba znati o raku vrata maternice 
  https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2019/01/Brosura-rak-maternice.pdf

  Kontakt Službe za školsku medicinu vezano uz cijepljenje protiv HPV-a: skolska.medicina@zjz-pozega.hr; 034/311 568 (574)

  Izvor: Pozega.hr/Glazbena škola Požega

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači