Search
Close this search box.

GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA Odlični rezultati tamburaša na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus op.8

Iz Glazbene škole Požega ponovo su stigle lijepe vijesti: – 27. i 28. ožujka 2024. učenici Odjela za tambure sudjelovali su na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus op.8 i osvojili odlične rezultate – objavljeno je na internetskoj stranici škole. A evo i rezultata:.

TAMBURE – BISERNICA

Marko Hudy, 3. kategorija, I. nagrada, 90,17 bodova. Njegov mentor je Antun Adžić, a klavirska pratnja Miroslav Majić.
Robert Došen, 4. kategorija, I. nagrada, 94,0 bodova. Njegov mentor je Antun Adžić, a klavirska pratnja Miroslav Majić.
Rahela Rašić, 4. kategorija, II. nagrada, 88,67 bodova. Njezin mentor je Valentin Petranović, a klavirska pratnja Bernard Štancl.
Lana Prišć, 4. kategorija, II. nagrada, 87,67 bodova. Njezin mentor je Marko Kučinić, a klavirska pratnja Miroslav Majić.
Petar Majbaum, 5. kategorija, I. nagrada, 99,o bodova. Njegov mentor je Saša Botički, a klavirska pratnja Bernard Štancl.
Antea Glavaš, 5. kategorija, I. nagrada, 98,5 bodova. Njezin mentor je Valentin Petranović, a klavirska pratnja Bernard Štancl.
Antonio Žeravica, 5. kategorija, I. nagrada, 98,17 bodova. Njegov mentor je Antun Adžić, a klavirska pratnja Miroslav Majić.
 
TAMBURE – BRAČ

Lana Čevapović, 3. kategorija, I. nagrada, 95,0 bodova. Njezin mentor je Antun Adžić, a klavirska pratnja Miroslav Majić.
Antun Kovačić, 4. kategorija, I. nagrada, 93,67 bodova. Njegov mentor je Marijan Paurić, a klavirska pratnja Miroslav Majić.
Matej Rakitić, 5. kategorija, I. nagrada, 98,83 bodova. Njegov mentor je Dominik Škrabal, a klavirska pratnja Bernard Štancl.
 
Čestitke svima na izvrsnim rezultatima.

Ovome dodajmo kako su Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus op. 8 organizirali Glazbena udruga Opus i Glazbena škola Alberta Štrige Križevci. Natjecanje je održano u prostorima Glazbene škole Alberta Štrige Križevci. Na ovogodišnje natjecanje prijavilo se 392 natjecatelja od 7 do 23 godina starosti koji su se natjecali u šest disciplina: gitara, klavir, solfeggio, tambure, udaraljke i violina. Projekt Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Sonus op. 8 sufinancira Grad Križevci, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja svečani je pokrovitelj Natjecanja.

Natjecatelji i njihovi mentori bili su iz svih krajeva i glazbenih škola Hrvatske, od Zagreba, Varaždina i Bjelovara preko Požege, Osijeka i Vukovara do Rijeke i Splita, kao i zemalja u okruženju – Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Nastupe mladih glazbenika u svakoj će disciplini bodovao je Ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih profesora.

Izvor: Glazbena škola Požega/ Culturenet.hr
Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega