Search
Close this search box.

GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA Održan završni koncert učenika Područnog odjeljenja u Pleternici

Požeška Glazbena škola organizirala je u multimedijalnoj dvorani pleterničkog Interpretacijskog centra Terra Panonica završni koncert učenika Osnovne glazbene škole Područnog odjeljenja u Pleternici. Nastupilo je pedesetak učenika od trećeg do osmog razreda u nazočnosti svojih učitelja, a prigodnim riječima obratio se ravnatelj Alen Kovačević.

-Pohvalio bih suradnju s Gradom Pleternicom i gradskim javnim ustanovama, i na ustupanju ove lijepe dvorane u kojoj se sve češće predstavljaju naši srednjoškolci iz Matične škole. Vjerujem da na taj način sudjelujemo u kulturnom životu vašega Grada, a zahvaljujem gradonačelnici na lijepoj suradnji i vjerujem da će tako ostati i ubuduće. Hvala vam svima što ste se u tako velikom broju odazvali na koncert-poručio je ravnatelj.

Pleternička gradonačelnica Marija Šarić je u pozdravnoj riječi izrazila zadovoljstvo velikom brojnošću posjetitelja.-Ne pamtim  kada smo bili u tako velikom broju u ovoj dvorani koju popuštanjem epidemijskih mjera punimo korak po korak. Svi naši projekti nemaju smisla ako se ne održavaju koncerti, predstave, filmovi i sve ono što prezentira rad djece, tvrtki i ustanova te čini kulturni život našega grada. Hvala vam na dolasku i podršci, a djeci želim puno uspjeha. Mislim da još uvijek puno naših sugrađana ne zna kakvo bogatstvo s Glazbenom školom imamo u našem gradu-kazala je gradonačelnica.

Na koncertu su tijekom nezaboravne večeri zapažen nastup imali mladi izvođači na gitari, harmonici, saksofonu, klaviru, flauti i bisernici, što je popraćeno dugotrajnim pljeskom posjetitelja u prepunoj dvorani. Posebno su oduševili članovi Mješovitog orkestra PO Pleternica  s dirigentom Paškom Dorbićem te zboraši i nastavnici s dirigentom Jasminom Gašparcem.

Tekst i foto: I. Tomić

 

 

Vezano
Vezano