GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA Pet učenika osvojilo „Oskare znanja”!

Dana 13. i 14. lipnja 2022. održana je dodjela Nagrade Oskar znanja pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj 2021./2022. godini. Na dodjelu Oskara je pozvano čak 5 učenika i 4 nastavnika naše škole, a to su: Margareta Jakobović i mentorica Barbara Kšenek, nast., Laura Vincer i mentor Ivan Luladžić, mag. mus., Fran Matić i mentorica Kristina Banovac, mag. mus. te Ema Kovačević i Hana Knežević, mentorica Matea Šeremet, mag.mus.
Svečana dodjela nagrada učenicima i priznanja njihovim mentorima bila je upriličena u sportskoj dvorani XV. gimnazije u Zagrebu. Inspiraciju za ovogodišnju skulpturu Oskar znanja autorica Tea Švarić pronašla je u legendi o Isaacu Newtonu. – Legenda kaže da je jabuka, koja mu je pala na glavu, ovoga engleskog znanstvenika inspirirala da definira
zakon gravitacije i njegove principe. Bio taj detalj istinit ili ne, svojom genijalnošću i opservacijom života koji ga okružuje, Newton je obogatio znanje čovječanstva. Zbog toga moje rješenje nosi naziv “Newtonova jabuka” i indirektno šalje poruku da nešto jednostavno kao pad jabuke može obogatiti naš svijet novim saznanjima nakon što se redefinira u našim umovima – pojasnila umjetnica. Svaka “Newtonova jabuka”, kako kaže Tea, originalna je i jedinstvena, ručno rađena.
Čestitke svim nagrađenim učenicima i njihovim mentorima!
Izvor: Glazbena škola Požega

Vezano
Vezano